12 retete cu Spaghete

Spaghetele constituie una din cele mai comode metode de a prepara rapid o masa consistenta si gustoasa. Sunt usor de preparat si sunt hranitoare in cazul in care contin ingrediente importante pentru organism.

Cu o portie de spaghete faci fata excelent si repede daca esti prins nepregatite de musafiri nesteptati. Iubitorii de mancaruri usoare nu trebuie sa isi faca prea multe griji daca aleg sa manance o portie de paste, deoarece, alaturi de ingredientele potrivite, nu au un aport caloric prea mare.

Pentru a fi cu adevarat sanatoase, spaghetele trebuie fierte “al dente”, adica fierte mai putin decat normal, mijlocul lor fiind un pic mai elastic. Timpul de fierbere este intre 6-9 minute, in functie de ce scrie pe ambalajul lor. Fierte prea mult devin prea hidratate si stimuleaza prea putin masticaţia, lucru esential pentru o buna digestie a glucidelor. Saliva contine o enzima cu rol in digestia amidonului.

Pastele sunt recomandate intr-o dieta echilibrata, datorita carbohidratilor necesari in alimentatie. Pentru o masa sanatoasa se vor alege spaghetele din cereale integrale peste care se vor adauga mai degraba sos de rosii si legume, decat carne tocata si branza. Pastele integrale trebuie bine fierte. Aveti nevoie de o cantitate de apa mare: 1litru pentru fiecare 100g paste.