15 retete cu carne de curcan

Carnea de curcan este o sursa excelenta de proteine si vitamine din complexul B.

Este cea mai buna alternativa la carnea de pui si astazi se gaseste in aproape orice supermarket sau hypermarket.

Este un produs indicat in diversificarea alimentatiei copiilor, deoarece are o calitate mai buna, are mai putine toxine si este mai usor de digerat.

Pentru a beneficia de calitate, conteaza foarte mult modul in care sunt crescute pasarile: fara hrana care asigura ingrasarea fortata, fara hormoni, sa fie crescute la sol si in spatii aerisite.

Carnea slaba de curcan, fara piele, gatita la cuptor, are cea mai mica cantitate de grasimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne.

Prepararea curcanului nu necesita cunostinte culinarice deosebite. Suporta orice procedeu termic, putand fi preparate cu usurinta bucate prajite, fierte, inabusite.

Aceasta se consuma foarte bine cu cartofi fierti sau prajiti, orez fiert, legume prajite sau fierte etc. Bautura potrivita este vinul alb.