5 motive sa folosim „Oala sub presiune”

Daca ati auzit despre oale sub presiune, dar nu ati folosit una pana acum, mai jos va dam cateva motive care fac din aceste recuzite culinare un „must have”.

Gatirea sub presiune este un mod sigur si sanatos care va ajuta sa pregatiti o varietate de alimente. Cu ajutorul acestor vase minune, gatiti mancaruri nutritive in timp record, care isi vor pastra vitaminele si substantele nutritive esentiale, deoarece alimentele sunt gatite rapid intr-un mediu aproape fara aer si cu lichid foarte puțin.

Gatitul sub presiune este practic fara grasime adaugata, intrucat alimentele sunt gatite intr-o atmosfera de abur, astfel incat grasimile pot fi fierte si eliminate. Aburul supraincalzit intensifica aromele naturale, prin urmare puteti folosi mai putina sare si astfel sa obtineti un gust extraordinar. Prin acest procedeu nu numai ca legumele isi pastreaza culoarea, dar se pastreaza cele mai multe vitamine si minerale.

Iata care sunt cele mai importante 5 motive pentru care oala sub presiune este un „must have” al vaselor de gatit dintr-o bucatarie bine aprovizionata:

  1. Alimentele se gatesc mai repede. Acesta este motivul cel mai desc intalnit pentru care oamenii cumpara oale sub presiune. Pentru un timp de gatire, sa zicem de 5-6 ore veti reduce timpul la peste 60% daca alegeti sa gatiti in aceste vase minune. Nu numai ca veti economisi timp si efort, dar veti economisi si bani, intrucat e nevoie de mai putina energie (gaz sau curent electric) pentru a gati.
  2. Alimentele isi pastreaza mai multe elemente nutritive. In bucataria traditionala, multe dintre elemente nutritive ale alimentelor se pierd in procesul de gatire prin evaporarea apei. Oalele sub presiune necesita o cantitate minima de apa pentru a gati alimentele, astfel mai putine elemente nutritive se pierd si prin urmare alimentele isi pastreaza gustul proaspat si nutrienti sanatosi, asigurandu-va vitaminele si mineralele necesare in alimentatie.
  3. Este o metoda sigura de gatit. Datorita temperaturilor foarte ridicate folosite in gatitul sub presiune, sansele de a reduce orice germeni sau bacterii sunt mari mari. In plus, caracteristicile de siguranta ale oalelor sub presiune s-au imbunatatit foarte mult astazi, au mai multe supape de siguranta si aerisire. Folosind doar 1/2 de ceasca de lichid, emit foarte putin abur, noile masini de gatit sub presiune necesita doar un reglaj termic...
  4. Este o metoda flexibila de gatit. Gatitul sub presiune se asociaza cu o mare varietate de retete si stiluri de gatit, ceea ce il face perfect pentru orice meniu.
  5. Usor de utilizat, usor de curatat. Folosind astfel de vase o parte din grijile dvs. sunt eliminate, in plus curatarea acestora este usoara. Nu trebuie sa va mai temeti ca veti umple casa cu abur de la atea ore de gatit, de stropirea de la fierberea excesiva, ca ati scapat ciorba in foc, de arderea sau lipirea alimentelor.