Cum sa faci taitei de casa!

Taiteii de casa sunt alegerea ideala atunci cand vreti sa-i impresionati pe cei dragi cu retete delicioase si usor de preparat.

Taiteii de casa sunt mult mai usor de facut decat ati crede si nici macar nu aveti nevoie de o masina de facut taitei/paste (desi puteti folosi una, daca doriti). Daca vi se pare greu sa utilizati facaletul, atunci investiti intr-o masina de paste.

Taiteii de casa sunt mult mai gustosi decat cei din comert si se fac foarte simplu.

Catega reguli de aur:

  • La fiecare suta de grame de faina se pune un ou
  • Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina
  • Aluatul se ruleaza si se taie in fasii cat mai subtiri
  • Se pot intrebuinta imediat ce sunt facuti sau se pastreaza in saculet de panza sau punga de hartie si se folosesc la nevoie.

Iata reteta propusa de noi:

Ingrediente: 300 g faina, 3 oua, sare.

Mod de preparare:

  • Se cerne faina intr-un vas si in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale si un praf de sare.
  • Se amesteca usor, incorporand cate putin din faina din vas.
  • Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se framanta pana nu se mai lipeste de vas si de maini.
  • Aluatului i se da o forma de bulgare si se lasa sa se odihneasca timp de 25-30 de minute.
  • Se intinde apoi o foaie cat mai subtire pe o suprafata neteda pudrata cu faina;
  • Se pudreaza si foaia de aluat cu faina si se lasa se usuce timp de 10 minute.
  • Apoi se ruleaza si se taie suvite late sau subtiri ca fideaua (in functie de preferintele fiecaruia).
  • Se imprastie apoi taiteii pe masa sau pe un servet curat si se lasa sa se usuce.
  • Sunt foarte gustosi in supe sau in alte preparate.