Cupcakes – minitortulete in haine de sarbatoare

Descrise de maestii culinari ai secolului al XIII-lea ca torturi in cupe mici, gatite cu decoratiuni de sarbatoare, cupcakes au fost acceptate cu usurinta si in epoca moderna, iar in prezent prepararea lor ajuns la nivel de arta culinara.

Pregatite din ingrediente simple: zahar, oua, unt si faina, folosind metoda creaming (ce presupune mixarea untului cu zahar pana cand acesta capata o consistenta cremoasa) cupcakes sunt mici delicii care atrag privirea oricui.

De fapt, tortuletele ar fi banale, daca haina lor nu ar fi una eleganta si rafinata: creme cu unt sau ciocolata topita, martipan, fondant, bomboane de decor, fulgi de ciocolata, fructe confiate.

Cea mai simpla si mai dulce crema pe care o poti folosi ca sa decorezi briosele are la baza unt si zahar pudra. In baza de crema de unt se mai pot adauga seminte de vanilie, unt de arahide, pralina, fulgi de ciocolata neagra sau ciocolata alba.