Fajitas – un festin culinar

Fajitas este o mancare mexicana ispititoare, servita la masa de zi cu zi. Pronuntata “fahitas”, seamana ca si concept cu shaorma, dar care la origine se realiza cu carne de vita.

Fajitas este o mancare mexicana ispititoare, cu carne de pui, vita sau creveti, ceapa si ardei gras, toate fiind preparate la gratar, servite in foi de tortillas cu diferite sosuri specifice bucatariei mexicane. Sosurile mai populare sunt salsa de rosii cu ardei iute si frunze de coriandru, smantana, guacamole (sos cu avocado, ardei iute, rosii si frunze de coriandru), etc.


Cu un mix incredibil de arome dulci, sarate, picante si acrisoare, Fajitas reprezinta un adevarat festin culinar.

O mare importanta in acest deliciu culinar o au condimentele. Boiaua de ardei si chimionul dau o aroma placuta carnii si legumelor acestui preparat mexican.

Secretele unei fajitas foarte bune constau in respectarea pasilor ce trebuie urmati si echilibrul dintre ingrediente si texturi. Inainte de a umple tortilla trebuie sa o incalziti, apoi trebuie sa o umeziti cu un strat gros de sos. Ingredientele din umplutura trebuie sa fie complementare in ceea ce priveste gustul si textura.