Frittata sau omleta italiana

Exista multe motive pentru a iubi o frittata buna, ea putand fi cu usurinta o mancare pentru masa de pranz sau o cina rapida.

In afara de faptul ca se prepara rapid, frittata poate fi facuta cu ingredinte pe care le aveti la indemana.

Frittata este un fel de mancare italian pe baza de ou, similar cu omleta, dar care este imbogatita cu ingrediente suplimentare, cum ar fi carne, branzeturi, legume sau paste.

In arta culinara, o frittata este o omleta in stil italian, care este, de obicei, pregatita intr-o tigaie din fonta.

Spre deosebire de o omleta obisnuita, o frittata se poate face intr-un vas de copt mare pentru a servi un numar mare de persoane, de obicei, impartita in felii. Aceasta poate fi servita calda sau rece, insotita de salate proaspete, paine, fasole, masline, etc.

Pentru a face o frittata, ouale batute sunt amestecate impreuna cu alte ingrediente, cum ar fi ceapa, spanac, sunca si / sau cartofi, si apoi acoperite cu branza si date de obicei la cuptor pentru a se pregati. Cand este gatita intr-o tigaie rotunda, frittata este apoi taiata in felii.

Frittata este un antreu rapid, usor, delicios, si care are nevoie de carteva minute pentru a fi gata. Frittata poate fi facuta pe aragaz, la cuptorul cu microunde sau coapta intr-un cuptor obisnuit, totul depinde de reteta.



Este intr-adevar destul de simplu gatit, insa singura greseala care se poate face este sa fie prea coapta sau sa fie cruda, deci trebuie acordata o mare atentie timpului de gatire.