From „Salsa” with love!

Nu sunt prea multe de spus atunci vine vorba de salsa, doar ca atunci cand spaniolii vorbesc de salsa, se refera la orice tip de sos, in timp ce americanii, se refera la sosul picant pe baza de rosii, salsa mexican.

Indiferent ce combinatii de legume s-ar folosi, in salsa mexicana, baza o reprezinta tomatele, ceapa, ardeii iuti Serrano, sare si piper. In unele retete se adauga coriandru, pe langa tomate, usturoi, ardei Jalapeno si suc de lamaie. Toate ingredientele pot fi amestecate intr-un blender sau pot fi tocate fin si amestecate.

Exista multe variante de salsa, atat traditionale si Nouveau, unele sunt facute cu menta, ananas sau mango.

Salsa nu este de obicei un preparat gatit, desi exista unele retete care folosesc ardei rosii copti, doar pentru a da o aroma de gratar.

Multi oameni presupun ca salsa mexicana este foarte iute si picanta. Acest lucru poate fi adevarat, doar daca la prepararea sa se folosesc ardei iuti Jalapeno sau Serrano. Atunci cand o preparati pentru dvs. puteti sa decideti daca faceti o varianta „spicy” sau „light”.

Salsa mexicana este foarte usor de pregatit si poate fi realizata in doar cateva minute. Poate fi servita ca aperitiv, ca o gustare, pentru a fi consumata acasa in timp ce ne uitam la televizor.

Este de asemenea, foarte apreciata la petreceri.

Salsa mexicana este in mod traditional servita cu tortilla chips-uri, bastoane de paine, lipie, legume crude sau intra in componenta pentru tacos, fajitas si quesadillas.

Lasati imaginatia sa va bucure papilele gustative!

Mai multe idei aici.