Incursiune in bucataria indiana

Mancarea indiana este diferita de restul lumii, nu numai in gust, ci si in metode de gatit. Aceasta reflecta un amestec perfect de culturi si varste diferite.

La fel ca si cultura indiana, mancarea indiana a fost, de asemenea, influentata de civilizatii diferite, care au contribuit prin ponderea lor la dezvoltarea de ansamblu si la forma actuala.

Mancarea indiana este cel mai bine cunoscuta pentru iuteala sa. In India, fie ca este vorba India de Nord sau de Sud India, condimentele sunt utilizate cu generozitate in prepararea produselor alimentare.

Dar nu trebuie sa uitam ca fiecare condiment folosit in feluri de mancare indiana adauga valoare, precum si proprietati medicinale.

Mancarea din India de Nord are influente puternice din Asia Centrala. In Kashmir, cea mai mare parte a felurilor de mancare sunt pregatite cu orez, care se gaseste din abundenta in frumoasa vale. Un preparat delicios este "Saag", care este pregatit din legume cu frunze verzi, cunoscut sub numele de "Hak".

In vestul Indiei, bucataria este renumita pentru gustul sau unic si a varietatii sub care se gaseste. Rajasthan si Gujarat sunt statele care reprezinta cel mai bine aroma de deşert a mancarii indiane. Aici o varietate imensa de dals si achars (muraturi / conserve) sunt folosite ca substituire a legumelor proaspete.

In Maharashtra oamenii folosesc atat orez cat si grau. In Mumbai mancarea cuprinde o mare varietate de pesti.

In Goa, care este mai jos, spre sud, se poate observa influenta portugheza in stilul de gatit, precum si in preparatele culinare.

In India de Est sunt intalnite stilurile de gatit Bengali si Assameza. Alimentul de baza stilului de gatit Bengalez este o combinatie delicioasa de orez si peste. Un alt ingredient neobisnuit, care este frecvent utilizat in bucatarie bengaleza este "bambusul". Dintre diverse sortimente de dulciuri pregatite in aceasta regiune se numara "Roshogollas", "Sandesh", "Cham-Cham".

In India de sud, cele mai multe bucatarii folosesc condimente, peste si nuci de cocos. Tamarindul se utilizeaza frecvent cu scopul de acri anumite feluri de mancare.

Stilul de gatit din Andhra Pradesh face uz excesiv de ardei iute, care este utilizat pentru a imbunatati gustul a numeroase feluri de mancare.

In Kerala, unele feluri de mancare delicioase includ tocana de miel si Appams, Malabar, Idlis, Dosas si orez puttu. Un alt element celebru din aceasta regiune este laptele de cocos indulcit.

Multe dulciuri indiene, sau Mithai, sunt prajite, facute cu zahar, lapte sau lapte condensat. Ingredientele variaza in functie de regiune. In partea de est a Indiei, de exemplu, cele mai multe dulciuri sunt bazate pe produse lactate.