Laptele condensat

Despre laptele condesat nu sunt multe de spus, reteta de lapte condensat consta intr-o reductie – reducerea volumului unui lichid prin evaporarea lui partiala in urma procesului de fierbere – de lapte cu mult zahar, care ii da un aspect cremos si un gust dulce si intens.

Laptele condensat poate fi folosit insa si ca baza pentru diferite deserturi: strudel, tarte, inghetata, cupcakes, muffins, brownies, fiind perfect pentru gatit si copt.

Deoarece este un preparat cu un continut caloric si energetic ridicat, se recomanda consumul cu moderatie.

Intrucat laptele condensat nu se comercializeaza pe scara larga in Romania, il puteţi obtine rapid si usor si acasa. Noi va punem la dispozitie o colectie de retete.

Stiati ca: Laptele condensat este indispensabil pentru prepararea cafelei vietnameze si a ceaiului malaiesian? Iar in Asia exista obiceiul de a pune lapte condensat pe paine prajita si de a-l manca in acelasi mod cum se mananca o felie de paine prajita cu gem.