Prazul - Colectie de retete

Prazul este o leguma versatila de primavara, care tocat si combinat cu morcov, telina si ceapa, face o baza excelenta pentru supe sau tocane. Aroma sa usoara, dulce, se poate asocia cu unt si smantana in sosuri, sufleuri si gratinate.

Cu o aroma mai delicata si mai dulce decat ceapa, prazul adauga o nota subtila unor retete fara sa acopere alte arome care sunt prezente. Desi prazul este disponibil pe tot parcursul anului, sezonul lui este toamna si in prima parte a primaverii.

Ca sa-l pregatiti: Indepartati mustatile radacinei si frunzele verzi dure. Taiati in jumatate pe lungime si spalati sub jet de apa tulpina. Prazul poate fi fiert, inabusit, facut la abur, sub forma de piure sau tocana.

Se poate asocia cu: peste, bacon, sos bechamel, sfecla, pesmet, unt, branza, smantana, sos olandez, lamaie, mustar, ulei de masline, parmezan, patrunjel, mazare, cartofi, vin rosu, cimbru, rosii, vinegreta.

Pastrare: Puteti pastra prazul netaiat si nespalat in frigider, invelit usor intr-o punga, pentru o saptamana sau doua.