Salata de fructe, desertul perfect!Specialistii ne recomanda sa consumam un fruct, dimineata pe stomacul gol, iar al doilea se poate consuma ca si gustare. Practic pana la pranz ar trebui sa consumam 2 fructe. Fructele ar trebui consumate pe cat posibil cu coaja, intrucat in coaja acestora exista numeroase substante care ne pazesc organismul de diferite boli. Citricele sunt benefice daca le consumam cu pulpa cu tot si nu sub forma de sucuri. Cel mai bine ar fi sa consumam 3-5 feluri de fructe amestecate sub forma de salata (fara frisca si indulcitori).

Daca tocmai aruncati o privire catre castronul de fructe sau la cele din lada de la frigider, trebuie sa stiti ca in 5 minute le-ati transformat intr-o salata de fructe. 

Magia e simpla, iar noi va dezvaluim secretul ei! Sunteti pregatiti?

1. Alegeti fructele din care doriti sa faceti combinatia magica! Combinatii gustoase veti obtine daca amestecati fructe de padure cu pepene (verde, galben, papaya), mere, banane, struguri, grapefruit, kiwi, mango, nectarine, caise, rodii, ananas, portocale, pere si piersici.
2.
Spalati toate fructele!
3. Fructele mici
(boabele de strugure si fructele de padure) le puneti direct in vasul in care se va intampla magia.
4. Restul fructelor mari trebuie taiate cubulete. Ca si referinta, fiecare piesa ar trebui sa fie un pic mai mare decat unghia degetului mare.

5. Amestecati toate fructele. Aranjati-le pe un platou, sau in boluri individuale. Ca sa dati dovada de creativitate le puteti pune intr-un penene scobit sau chiar intr-un ananas. Stropiti totul cu zeama de la o lamaie (pentru a preveni oxidarea) si adaugati suc propriu de la portocale, mandarine, suc de ananas sau un suc facut dintr-o combinatie de fructe. 

6. Serviti la temperatura camerei sau usor rece.

7. Adaugati sau nu toppinguri salatei. Iata si cateva sugestii: frisca, iaurt scurs, inghetata, miere, un praf de zahar pudra, sirop de ciocolata, menta proaspata, nuci pecan, migdale, stafide, bezele sau granola.

Unele salate de fructe au un gust mai bun decat altele si asta datorita culorilor si texturilor diferite. De aceea noi va recomandam sa alegeti combinatii diferite de culori, texturi si de ce nu gusturi. Rezultatul va fi delicios dar si mult mai atragator. 

Indiferent pentru ce mixuri de fructe optati, de 3 lucruri trebuie sa tineti cont daca preparatul dvs. urmeaza a fi servit musafirilor:

- la ce fructe sunt alergici musafirii;
- spalati bine fructele pentru a indeparta orice urma de pesticide. Cel mai bine ar fi sa la tineti in apa rece cel putin 30 min;
- eliminati cu atentie semintele de fructe, cum ar fi cele de la pepeni;
Simplu, nu? Delectati-va cu o salata si bucurati-va de magia culorilor!


photo:© Africa Studio - Fotolia.com