Samphire – sparanghelul de mare

Numele este Samphire deriva de la vechiul francez "sampiere", referindu-se la Sfantul Petru, care este patronul pescarilor din Franta.

Samphire este o leguma ce creste din abundenta pe tarmurile, in adanciturile mlastinoase si pe terasele namoloase sarate.

Exista doua tipuri: Samphire Rock, ce este un arbust care creste pe stanci si Marsh Samphire, o planta suculenta din specia Salicornia si nu o alga marina.

Samphire Marsh este o leguma cu o culoare verde intens, cu gust sarat si textura crocanta. Este adesea comparat cu baby sparanghel si datorita gustului puternic oceanic, merge minunat cu fructe de mare si calcan, cambula, bas, chefal si somon.

Datorita continutului ridicat de sare, la momentul prepararii nu mai trebuie adaugata sare. Fierbeti la foc mic pana cand se inmoaie, aproximativ 10 minute. Se serveste cu unt topit sau cu piper macinat si otet.

Samphire este de obicei gatita fierta sau aburita cu un ulei de masline sau unt pentru a crea un acompaniament delicios pentru o masa principala. Lastarii tineri, de un verde intens se pot sota si se amesteca cu ulei de Macadamia sau ulei de masline, usturoi si ceapa.

Vegetarienii utilizeaza Samphire Marsh in salate, alaturi de cartofi noi si oua.