Totul despre ridichi

Despre ridichi se stie ca au fost cultivate pentru prima data in China si s-au raspandit in Europa si Emisfera Nordica prin 1500. Ridichea este membru al familiei Brassicaceae, si se inrudeste cu varza, conopida si broccoli.

Ce trebuie sa mai stiti despre ele:

  • o cana de felii de ridichi are doar 19 calorii;
  • sunt o sursa foarte buna de antioxidanti, electroliti, minerale, vitamine si fibre dietetice;
  • sunt bogate in vitamina C, asigura aproximativ 15 mg sau 25% din DZR de vitamina C la 100 g;
  • contin niveluri adecvate de folati, vitamina B-6, riboflavina, tiamina si minerale precum fier, magneziu, cupru si calciu;
  • au capacitate antioxidanta totala, care masurata in termeni de capacitate de absorbtie a radicalilor de oxigen (valoare ORAC), este de 1736 micromol TE/100 g.;
  • numele stiintific in greaca pentru ridichi este Raphanus, care inseamna „creste rapid”;
  • multe soiuri de ridichi sunt disponibile pe tot parcursul anului. Ele pot varia in dimensiune, gust, culoare;
  • pot fi consumate crude, fie ca un intreg sau in salate de cruditati, alaturi de morcovi, sfecla, castraveti, salata verde, etc;
  • un mic dejun frantuzesc poate include ridichii servite cu unt dulce si sare;
  • in India de Nord si Pakistan, ridichea este rasa, amestecata cu condimente si introdusa in interiorul painii, pentru a pregati "mooli parantha".