Verdeata pentru iarna!

Pietele sunt pline de culoare, de la verde intens la galben auriu. Acum este momentul sa facem provizii pentru iarna, sa congelam verdeturile si ierburile aromatice preferate. Puteti pune la congelator: marar, patrunjel, leu/stean, busuioc, menta, loboda (cand e sezon).

Simplu de zis, simplu de facut! Mergeti la piata si faceti cumparaturi. Aprovizionati-va cu cantitatea de verdeturi de care considerati ca aveti nevoie.

Daca cumparati legaturi, desfaceti-le si alegeti cu grija verdeata. Pastrati doar firele crude. Puneti-le intr-un vas cu apa rece pentru 20-25 minute, si apoi spalati-le in 2-3 ape. Scuturati-le bine de apa si puneti-le la scurs pe un prosop uscat sau pe unele de hartie. Tamponati bine apoi cu servetele de hartie astfel incat sa se absoaba cat mai multa apa. Cu cat verdeata este mai uscata cu atat se pastreaza mai bine la congelator.

Luati un tocator si puneti-va pe tocat marunt, marunt... marunt.

Cand ati terminat de tocat puneti verdeata in recipiente sau in pungute de plastic la congelator. Etichetati, sa stiti dupa ce cautati mai tarziu :).

Puteti alege sa puneti verdeata in pungute mici, pentru unica utilizare sau intr-o punga mare din care sa scoateti cat considerati necesar. Puneti verdeata si presati bine, sa scoateti aerul in exces.

Personal folosesc caserole de plastic, transparente, pe care scriu cu market permanent ce contine si le pastrez in ultimul raft al congelatorului. Cand am nevoie, deschid caserola, ma folosesc de o furculita sa portionez verdeata si sa folosesc atat cat am nevoie.

Puteti incerca si metoda de congelare in ulei sau in apa, in tavita de cuburi de gheata, dar noi spunem ca metoda aceasta este cea mai simpla. Voi decideti!

Spor la treaba!