Waffele - compania perfecta a cafelei de dimineata!Toata lumea stie ca waffele/vafele sunt ideale pentru micul dejun, nu? Luati in considerare diferite modalitati de servire a vafelor, atat pentru cina cat si pentru micul dejun. Alegeti variante dulci sau sarate, ori cu diferite arome.
Waffele ideale sunt aurii la exterior, cu o usoara crusta crocanta si cu o textura aerisita la interior. In timp ce pregatirea aluatului nu necesita mixer sau echipament special, pentru coacerea lor sub binecunoscuta forma fagure de miere, veti avea nevoie de o forma speciala sau de un aparat de facut waffe.


Exista diferite tipuri de vafe. Sortimentele includ vafe americane (subtiri si mai putin dense decat majoritatea vafelor), vafe belgiene (de renume mondial), vafe Liege (dulci, mici si dense, numite dupa orasul belgian), vafe de cartofi, vafe Stroppwafels (vafe olandeze subtiri umplute cu sirop) si vafe in stil Hong Kong (vafe mari, rotunde).
Vafele belgiene sunt probabil cele mai cunoscute. Ele sunt adesea servite ca o delicatesa la diferite ocazii speciale, reuniuni de familie sau petreceri, dar cu precadere sunt consumate in seara de Craciun si Mardi Gras.

Intrucat ne este foarte greu sa alegem, va propunem o reteta simpla de vafe, ideala pentru micul dejun, alaturi de fructe proaspete, Nutella, sirop de artar.

Langa cafeaua de dimineata sunt, pur si simplu, o nebunie. Noi le preferam simple, pudrate cu putin zahar vanilat si cu multe fructe proaspete.

Iata de ce ingrediente aveti nevoie:
  • 400 gr faina
  • 330 gr lapte
  • 2 oua
  • 80 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
Preparare:
  • Puneti untul intr-o craticioara si topiti-l la foc mic, apoi lasati-l sa se raceasca
  • Spargeti ouale intr-un vas si bateti-le usor cu o furculita sau telul
  • Apoi adaugati peste ele tot laptele si continuati sa amestecati cu telul
  • Adaugati faina amestecata cu praful de copt si un varf de cutit de sare si omogenizati bine
  • Apoi adaugati zaharul si amestecati iar
  • La sfarsit, adaugati untul rece (dar inca lichid) si il incorporam bine in aluat.
  • Incingeti aparatul de waffe iar cand este incins ungeti ambele placi cu putin ulei
  • Adaugati in centrul placii inferioare un polonic mic de aluat, fara sa-l intindeti, inchideti capacul, presati usor si asteptati pana ne anunta aparatul ca waffele sunt gata
  • Repetati pasi si coaceti-le pe toate in acelasi fel.
  • Serviti-le caldute, pudrate cu zahar vanilat si cu fructe proaspete sau cu diferite toppinguri.

Tips: Nu incercati sa mai adaugati lapte in compozitie pentru ca nu vor creste cum trebuie si nu vor mai fi pufoase.