Weekendul motiv de Brunch?

Cuvantul brunch provine din fuziunea cuvintelor englezesti "breakfast" (mic dejun) si "lunch" (masa de pranz). Spre deosebire de micul dejun, la brunch, consumul de alcool este social acceptat, asta daca alegeti sa-l serviti intr-un loc public.

Exista o multitudine de optiuni culinare pentru brunch, de toate dimensiunile, aromele si de ce nu, limbile. Se poate servi acasa, pe strada, in localuri special amenajate, cu prietenii sau cu strainii.

Nu exista un meniu special pentru brunch. Poate fi vorba de o simpla masa, sau de ceva fantezist, extravagant sau exclusivist, ori le puteti combina pe toate acestea. Porniti doar de la ceea ce va place: clatite cu diferite toppinguri, oua gatite sub diferite variante, insotite sau nu de cartofi prajiti, bacon, un bol mare de fructe proaspete sau de ce nu, o cafea mare si un croissant.

Trebuie sa stiti ca unele restaurante si hoteluri servesc brunch, mai ales la sfarsit de saptamana si de unele sarbatori. Aceste tipuri de bruch pot fi sub forma de bufete cu autoservire sau meniuri special comandate. Meniul include, de obicei alimente standard, servite la mic dejun, cum ar fi oua, clatite, carnati, bacon, sunca, fructe, produse de patiserie, cu toate acestea, se poate include aproape orice produs alimentar servit pe tot parcursul zilei. Brunch-urile de tipul „bufete cu autoservire” pot avea friptura de pui, fructe de mare, creveti si peste afumat, salate, supe, feluri de mancare de legume, mai multe tipuri de paine cu umpluri, si deserturi de tot felul.

Produsele de patiserie sunt, de asemenea, populare, deoarece acestea indeplinesc conditia de dulce. Sunt apreciate briosele, prajiturile, painea prajita, clatitele sau vafele.

Alegeti ceea ce este mai usor pentru dvs! Idei aici!