Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Arici din aluat de biscuiti

(5.00/5 - 1 vot)


  • Arici din aluat de biscuiti
  • Arici din aluat de biscuiti, Poza 2
  • Arici din aluat de biscuiti, Poza 3
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 15 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 100 g migdale macinate,
- 100 g biscuiti de cacao pisati,
- 70 g zahar pudra,
- 80 g margarina Unirea,
- 3 linguri de cacao.

Pentru ornat:
- 20 g margarina Unirea,
- 50 g ciocolata amaruie,
- 20 g migdale taiate bastonase,
- 2-3 linguri "furnici" de ciocolata.-

Preparare:

Etapa 1: Se amesteca bine migdalele macinate, biscuitii, zaharul, cacao si margarina, pana se obtine un aluat uniform. E cred ca am mai adaugat si o lingura de lapte cald.

Etapa 2: A folosit fulgi de migdale si la framantat toti s-au macinat, asa ca nu m-a obosit sa-i macin dinainte. Se lasa la rece timp de 40 de minute.

Etapa 3: Se formeaza apoi din aluatul racit niste bombite tuguiate la un capat, care vor fi botul ariciului.

Etapa 4: Se topeste pe baie de aburi margarina cu ciocolata, se amesteca bine si se ung aricii cu aceasta compozitie.

Etapa 5: Pe jumatate din arici se presara repede "furnicile" de ciocolata, pana nu se usuca glazura.

Etapa 6: In ceilalti arici ramasi se infing bastonasele de migdale si se dau la rece toti aricii maxim 30'.


Printează pagina Adaugă la favorite



Punctează această reţetă:


Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: