Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Arici din aluat de biscuiti

(5.00/5 - 1 vot)

  • Arici din aluat de biscuiti
  • Arici din aluat de biscuiti, Poza 2
  • Arici din aluat de biscuiti, Poza 3
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 15 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 100 g migdale macinate,
- 100 g biscuiti de cacao pisati,
- 70 g zahar pudra,
- 80 g margarina Unirea,
- 3 linguri de cacao.

Pentru ornat:
- 20 g margarina Unirea,
- 50 g ciocolata amaruie,
- 20 g migdale taiate bastonase,
- 2-3 linguri "furnici" de ciocolata.-

Preparare:

Etapa 1: Se amesteca bine migdalele macinate, biscuitii, zaharul, cacao si margarina, pana se obtine un aluat uniform. E cred ca am mai adaugat si o lingura de lapte cald.

Etapa 2: A folosit fulgi de migdale si la framantat toti s-au macinat, asa ca nu m-a obosit sa-i macin dinainte. Se lasa la rece timp de 40 de minute.

Etapa 3: Se formeaza apoi din aluatul racit niste bombite tuguiate la un capat, care vor fi botul ariciului.

Etapa 4: Se topeste pe baie de aburi margarina cu ciocolata, se amesteca bine si se ung aricii cu aceasta compozitie.

Etapa 5: Pe jumatate din arici se presara repede "furnicile" de ciocolata, pana nu se usuca glazura.

Etapa 6: In ceilalti arici ramasi se infing bastonasele de migdale si se dau la rece toti aricii maxim 30'.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:


Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate


Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)