Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Castraveti in otet pt. iarna

(4.15/5 - 40 voturi)

6 comentarii
Castraveti in otet pt. iarnaTipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 10 kg.de castraveti
Prima etapa:
- cata apa cere sa-i acopere in totalitate,
- 2 pumni de sare neiodata

Etapa a doua:
- 5 litri de apa,
- 2 lg.mari de lemn cu sare grunjoasa
- 4radacini de hrean,
- 1 conservant,
- 5 crengute mari de cimbru,
- 5 crengute mari de marar,
- 1 pachet boabe de mustar,
- 1 pachet,boabe de piper,
- 1 pachet foi de dafin,
- 50 de frunze de visin,
- 4 cepe,1 capatana de usturoi,
- 10 ardei iuti,
- 7 lg.de zahar,
- 150 ml.de otet
Preparare:

Etapa 1: La prima etapa se pune la fiert apa,adaugam sarea si compozitia rezultata,asa clocotita,o turnam peste castravetii,spalati si asezati intr-o cratita mare,cat sa-i acopere,apa,apoi se pune o greutate peste ei sau o alta caratita cu apa cat sa-i tina pe toti dedesuptul apei si se lasa asa pana in cealalta zi.

Etapa 2: La etapa a doua se sterilizeaza 4 borcane de trei litri se aseaza pe fundul lor,crengute de cimbru,foi de dafin,frunze de visin,se scot castravetii din saramura si se aseaza un rand pe fundul borcanului,apoi se pun bucati de hrean pe margini,ardei iuti,ceapa,usturoiul,pe urma se pune celalalt rand de castraveti,a uitat sa spun ca trebuie sa-i puneti inghesuiti unul langa celalat,iar bucati de hrean pe margini,ardei iuti,iar deasupra turnam boabe de mustar,de piper si din crengutele de marar facem un pod,adica le asezam in cruce peste castraveti,ca atunci cand turnam zeama sa ramana dedesuptul ei,Separat intr-o cratita pe foc se pune apa,la fiert impreuna cu,zaharul,conservantul, sarea si otetul si se gusta,a dat cantitati aproximative,daca mai trebuie sare,otet sau zahar se mai pune la fiecare cum i place,aceasta zeama se toarna fierbinte, cat sa nu se sparga borcanele,peste castraveti.

Etapa 3: Se acopera cu o hartie si se lasa pana a doua zi apoi se pune folie de aluminiu,intre doua foi de celofan si se leaga,daca sunt cu filet le capsati.



Printează pagina
De doinitza`s cakes (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5

De ce se oparesc castravetii inainte de a-i pune in borcane?

Postat 30/07/2014, 17:46
5 / 5

Iam pus anul trecut dupa aceasta reteta...excelenti si picanti au tinut pina in iunie..nota max...pentru reteta

Postat 02/10/2013, 05:04
4 / 5

Cam complicata, dar e ok

Postat 07/09/2013, 11:51
5 / 5

Am sa o incerc anul aesta

Postat 23/07/2013, 18:17
5 / 5

Okl

Postat 22/07/2013, 06:34
5 / 5

PERFET DE BUNE SUNT..

Postat 07/06/2013, 00:14

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiO mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă



Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)