Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Gogosi delicioase si pufoase de post

(4.30/5 - 273 voturi)

40 comentarii
Gogosi delicioase si pufoase de postTipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 500 g faina
- 200 ml apa calda
- 12 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura margarina
- ulei pentru prajit
Preparare:

Etapa 1: Intr-un castron incapator punem faina si formam in mijlocul ei o adancitura. In adancitura faramitam drojdia si o amestecam cu zaharul si cu 50ml apa calda . Lasam maiaua sa creasca 10 minute.

Etapa 2: Dupa ce maiaua a facut bule si timpul alocat cresterii a trecut, cu ajutorul unei furculite incorporam in maia faina, turnand din cand in cand si apa calda ramasa.

Etapa 3: Cand coca incepe sa se formeze, adaugam sarea si margarina. Framantam bine cu mana si incorporam toata faina din castron. Coca trebuie sa se dezlipeasca singura de pe maini si de pe peretii castronului, de aceea, daca mai credem de cuvinta si coca e prea moale, mai putem adauga cate un pic de faina pana obtinem rezultatul dorit. La sfarsit coca trebuie sa arate asa.

Etapa 4: Acoperim castronul cu un servet curat si lasam coca la crescut 20 minute in loc caldut si fara curenti de aer rece. Nu se lasa mai mult la crescut, pentru ca aluatul se acreste - asa zice soacra mea si eu nu indraznesc sa zic altfel.

Etapa 5: Este momentul sa punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca si incapatoare. Este foarte important ca uleiul sa fie bine incins inainte de a ne apuca de prajit gogosile. Focul se pastreaza moderat. Ungem o tava cu ulei si ne ungem si palmele tot cu ulei. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou mare si le dam forma de bile. Le punem toate pe tava unsa.

Etapa 6: Este momentul sa punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca si incapatoare. Este foarte important ca uleiul sa fie bine incins inainte de a ne apuca de prajit gogosile. Focul se pastreaza moderat. Ungem o tava cu ulei si ne ungem si palmele tot cu ulei. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou mare si le dam forma de bile. Le punem toate pe tava unsa.

Etapa 7: Cand sunt gata le scoatem pe servetele pentru ca surplusul de ulei sa fie absorbit. Se servesc fierbinti. Simple, cu gem, cu toping de ciocolata sau de fructe de padure, cu zahar pudra, cu cascaval. Sunt minunate oricum Sunt moi, pufoase si geniale.



Printează pagina
De teocris78@gmail.com (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5

Etapa a 5 a si a 6 a sunt identice ?!

Postat 13/06/2015, 01:12
5 / 5

Super tare

Postat 12/02/2015, 18:55 | am gătit această rețetă
5 / 5

Gogosi simple si delicioase

Postat 07/03/2014, 03:31 | am gătit această rețetă
4 / 5

E gustuasa

Postat 06/03/2014, 14:25
4 / 5

Delicioase!!!

Postat 24/01/2014, 08:34
4 / 5

Nu e rau.....

Postat 22/01/2014, 15:25
...click aici pentru a vedea toate comentariile (40)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Iahnie de fasole la ceaunIahnie de fasole la ceaun
Dezgustător
Delicios