Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Gogosi delicioase si pufoase de post

(4.30/5 - 273 voturi)
40 comentarii



  • Gogosi delicioase si pufoase de post
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 2
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 3
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 4
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 5
  • Gogosi delicioase si pufoase de post, Poza 6
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 500 g faina
- 200 ml apa calda
- 12 g drojdie proaspata
- 1 lingura zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura margarina
- ulei pentru prajit

Preparare:

Etapa 1: Intr-un castron incapator punem faina si formam in mijlocul ei o adancitura. In adancitura faramitam drojdia si o amestecam cu zaharul si cu 50ml apa calda . Lasam maiaua sa creasca 10 minute.

Etapa 2: Dupa ce maiaua a facut bule si timpul alocat cresterii a trecut, cu ajutorul unei furculite incorporam in maia faina, turnand din cand in cand si apa calda ramasa.

Etapa 3: Cand coca incepe sa se formeze, adaugam sarea si margarina. Framantam bine cu mana si incorporam toata faina din castron. Coca trebuie sa se dezlipeasca singura de pe maini si de pe peretii castronului, de aceea, daca mai credem de cuvinta si coca e prea moale, mai putem adauga cate un pic de faina pana obtinem rezultatul dorit. La sfarsit coca trebuie sa arate asa.

Etapa 4: Acoperim castronul cu un servet curat si lasam coca la crescut 20 minute in loc caldut si fara curenti de aer rece. Nu se lasa mai mult la crescut, pentru ca aluatul se acreste - asa zice soacra mea si eu nu indraznesc sa zic altfel.

Etapa 5: Este momentul sa punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca si incapatoare. Este foarte important ca uleiul sa fie bine incins inainte de a ne apuca de prajit gogosile. Focul se pastreaza moderat. Ungem o tava cu ulei si ne ungem si palmele tot cu ulei. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou mare si le dam forma de bile. Le punem toate pe tava unsa.

Etapa 6: Este momentul sa punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca si incapatoare. Este foarte important ca uleiul sa fie bine incins inainte de a ne apuca de prajit gogosile. Focul se pastreaza moderat. Ungem o tava cu ulei si ne ungem si palmele tot cu ulei. Rupem din aluat bucati de marimea unui ou mare si le dam forma de bile. Le punem toate pe tava unsa.

Etapa 7: Cand sunt gata le scoatem pe servetele pentru ca surplusul de ulei sa fie absorbit. Se servesc fierbinti. Simple, cu gem, cu toping de ciocolata sau de fructe de padure, cu zahar pudra, cu cascaval. Sunt minunate oricum Sunt moi, pufoase si geniale.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Super tare

Postat 12/02/2015, 18:55 | am gătit această rețetă
5 / 5

Gogosi simple si delicioase

Postat 07/03/2014, 03:31 | am gătit această rețetă
5 / 5

Le voi ancerca.....

Postat 27/11/2013, 16:07 | am gătit această rețetă
5 / 5

Le-am incercat si au iesit excelent

Postat 22/11/2013, 13:47 | am gătit această rețetă
5 / 5

Delicioase!!!

Postat 27/10/2013, 11:17 | am gătit această rețetă
5 / 5

Mi-au iesit super. N-am mai facut niciodata si nu ma asteptam sa iasa atat de bine. Foarte bune la gust si pufoase.

Postat 16/08/2013, 10:20 | am gătit această rețetă
...click aici pentru a vedea toate comentariile (40)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăMerele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: