Petitchef

Marmelada de smochine

Altele
4 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Smochinele se curata de pielita si se pun la macerat cu zaharul pana a doua zi,in frigider;se amesteca din cand in cand; In prima zi se pun pe foc,se adauga lamaia felii,se dau in fiert fructele ,se mai fierb 5 minute,dupa care se racesc ,se pun in frigider,pana a doua zi.
  • In a doua zi se repeta aceiasi operatie; Si-n cea de-a treia zi se repeta aceasta operatie,dupa care se pun 2-3 picaturi de mustar,se amesteca bine,fructele raman intregi; Este o marmelada mai deosebita pe care eu o folosesc in general,platouri cu diverse branzeturi,ca,garnituri,etc.
  • Se pun in borcane curate,spalate,sterilizate ,se umplu,se capseaza,se intorc cu gura in jos,pana se racesc,se tin in camara;Faceti mare atentie cand folositi esenta de mustar are un miros ft puternic!


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste cu smochine si pancetta
Paste cu smochine si pancetta
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu smochine - petitchef
Tarta cu smochine - petitchef
7 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu smochine si struguri
Tarta cu smochine si struguri
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chec cu smochine si migdale
Chec cu smochine si migdale
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Si noi ce mai gatim cu...smochine? Si noi ce mai gatim cu...smochine? 10 motive sa consumam smochine 10 motive sa consumam smochine

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează