Petitchef

Muraturi asortate in saramura

Felul principal
8 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Conopida se desparte buchetele, varza se taie felii mai groase se spala bine totul si se incepe punerea lor in butoi sau vasul in care dorim sa-l pastram pentru la iarna .
  • Pe fundul vasului asezam mararul,cimbrul 3-4 crengute si peste asezam varza rosie,varza alba, ceapa,catei de usturoi, morcovi taiati rondele, 3-4 fasii de hrean, cateva felii de gutui si ardei iuti. Urmatorul strat va fi de castraveti si gogonele,dupa care urmeaza conopida, morcovi ,ardei iuti .
  • Se pot aseza legumele dupa imaginatia fiecaruia ,nu este o regula anume .
    Cand vasul s-a umplut presaram deasupra un pachet de piper boabe (pachet mic) si acoperim totul cu frunze de telina si leustean .
  • Pregatim saramura in felul urmator : la 1 litru de apa punem 30 gr. sare mare. In cazul fiecaruia se va calcula cantitatea necesara de apa si cantitatea de sare necesara. Se pune atata saramura peste cat sa fie legumele bine acoperite.
  • Se aseaza peste legume o farfurie sau un capac si peste se pune o greutate care sa tina legumele in saramura . Se acopera cu un prosop si se tine la temperatura camerei cca. 6 zile pana se acreste , ( se poate pune praf conservant) se inchide cu capac si se pune apoi la loc racoros.
  • Personal pun dupa ce s-au murat legumele la 10 l de apa cca 3 gr de Borken ptr. a impiedica formarea florilor deasupra, si zeama ramane curata pana tarziu in primavara .


Poze

Muraturi asortate in saramura
Muraturi asortate in saramura - poza 2
Muraturi asortate in saramura - poza 3
Muraturi asortate in saramura - poza 4
Muraturi asortate in saramura - poza 5
Muraturi asortate in saramura - poza 6
Muraturi asortate in saramura - poza 7
Muraturi asortate in saramura - poza 8
Muraturi asortate in saramura - poza 9

Întrebări:




Comentarii:

11/11/2013

Buna foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/09/2013

Bonisima

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/09/2013

Sunt foarte gustoase le-am facut anul trecut si le voi face cu mare placere si acest an.ioana maria din ialomita

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/11/2013

Foarte buna .azi o pregatesc.

(0) (0) Abuz
14/09/2013

:)

(0) (0) Abuz
11/09/2013

Varza cu gogonele si castraveti? Sunt curios ce gust au muraturile, dar nu as incerca acesta reteta.

(1) (0) Abuz
13/03/2013

.7o9l9k89 l

(0) (0) Abuz
13/11/2012

Supersi eu am sa o fac danut

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Toast cu rillette si muraturi
Toast cu rillette si muraturi
12 porții
16 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Arepas umplute cu pui si avocado - reina pepiada
Arepas umplute cu pui si avocado - reina pepiada
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! Secrete pentru muraturi perfecte! Secrete pentru muraturi perfecte!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează