Petitchef

Oite printre ciupercute si oute

Oite printre ciupercute si oute Fursecuri animate, hi,hi, hi...tot de anul trecut, ca n-am avut blog...amu'am!

Ingrediente:

* 400 g faina,
* 140 g zahar pudra,
* 140g nuca macinata,
* 2 lgurite de scortisoara,
* coaja de lamaie sau portocala,
* 300 g unt sau margarina,
* 2 oua,
* 1 pachet de zahar vanilat Bourbon sau 4 pl de zahar vanilat simplu.

Pt umplutura :

* 200 g gem de caise,
* 200 g nuttela.

Pt. glazura :

* 2 albusuri,
* 100g apa,
* 250 g zahar pudra,
* nuca de cocos,
* bomboane colorate,
* bomboane de ciocolata,
* esenta de fistic.

Preg?tire:

1. Faina, zaharul, nuca macinata, scortisoara, zaharul vanilat si coaja de citrice se amesteca. Se adauga untul taiat cubulete si ouale si se framanta rapid cu mainile reci, se acopera cu o folie si se lasa la rece 30 de min.
2. Se imparte aluatul in 3 parti.

Lasam o bucata pe masa de lucru presarata cu faina, celelalte doua bucati le punem in frigider. Se intinde aluatul intr-o foaie de 3-4 mm si se taie cu o forma de ciupercuta - doar pt. asta am avut forma...

Pt. oua si oite, am taiat dintr-un carton subtire sabloanele, astfel am facut doua forme de oua, unul mai mare si unul mai mic,

iar pt. oite am desenat mai intai capul, apoi corpul in forma unui norisor pufos. Le-am decupat, le-am pus peste aluat si cu un cutit bont am taiat aluatul dupa forme.
Aici norisorii copti...
ciupercutele...

Din aluat am mai format cateva bilute reprezentand picioarele oitelor. Aveti grija cu piciorusele si capetele oitelor, se coc f.repede si se ard. Trebuie scoase mai repede. Fursecurile astfel decupate le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le-am bagat in cuptorul preincalzit pt 10 min. la 180 de grade.

3. Fursecurile se ung cu gem si cu nuttela si se unesc doua cate doua! Atentie: trebuie sa numarati cate ciupercute si oua faceti ca sa va iasa cu sot! :-)

4. Pt. glazura: se bat spuma tare cele doua albusuri. Pe foc se face un sirop din zahar si apa, care se toarna fierbinte peste spuma de albusuri, putin cate putin. Se lasa la racit.
Cand s-a racit, glazuram

norisorii, apoi presaram nuca de cocos, glazuram si capul oitelor si pe fata si pe spate ca sa se lipeasca de norisor. Eu am avut nuca de cocos rosie, astfel incat din ea am facut gura oitelor, iar ochisorii din bilute de ciocolata. Gata cu oitele!

Ciupercutele: dupa ce le-am glazurat le-am dat cu pensula inmuiata in esenta de fistic si le-am facut piciorusul verde.

Apoi am amestecat putina glazura cu suc de cirese si am faramitat cateva bilute rosii - pt ca era roz glazura, cu care am "vopsit" cateva palariute si oua.

(Voi puteti folosi colorant, eu nu am cumparat niciodata!) Le-am decorat cu bomboane argintii si colorate.
Un desert viu colorat in zi de sarbatoare, pentru copii cuminti!









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Înghețată vegană cu banane și aromă de fursecuri!
Înghețată vegană cu banane și aromă de fursecuri!
4 porții
4 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursec urias
Fursec urias
6 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Fursecuri cu okara - reteta vegana si fara gluten
Fursecuri cu okara - reteta vegana si fara gluten
6 porții
22 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Fursecuri 3 ingrediente
Fursecuri 3 ingrediente
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata! Desertul care ne incalzeste sufletul de mii de ani - inghetata!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează