Petitchef

Oua umplute cu pateu

Altele
1 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

1

Ingrediente necesare:

Pentru ornat eu am folosit:

Preparare

  • Pentru inceput punem ouale la fiert in apa cu sare si le lasam aproximativ 10 minute din momentul in care a inceput apa sa clocoteasca. Daca vreti ca coaja oualor sa nu se crape, puneti ouale atunci cand apa este rece. Este foarte important sa fierbem ouale 10 minute pentru ca in acest caz avem nevoie de oua tari. Dupa ce s-au scurs cele 10 minute, luam ouale de pe foc, scurgem apa de pe ele si turnam apa rece, si le mai lasam aproximativ zece minute sa se raceasca si daca se racesc se curata si mult mai usor de coaja. Dupa ce s-au racit curatam ouale si le taiem pe jumatate cu ajutorul unui cutit. Scoatem galbenusrile si le punem intr-un castron. Cu ajutorul unei furculite pasam galbenusrile apoi adaugam pateul, razuim prin razatoare ceapa si o lingura de maioneza dupa care mixam cu mixerul pana obtinem o pasta si o saram dupa gust. Cu aceasta pasta umplem albusurile si le ornam in functie de ce inspiratie avem. Eu am folosit pentru ochi boabe de piper, pentru nas ardei rosu iute, si pentru gura ardei rosu si le-am mai pus o ?cordeluta? de ceapa verde. Dupa ce le-am ornat, am pus intr-un platou maioneza pregatita ( pe care cred ca fiecare bucatareasa si nu numai stie sa o pregateasca) dupa care am asezat ouale. Se pun la frigider pentru minim o ora si apoi se pot servi.


Întrebări:




Comentarii (20):

marcudoina2004, 05/11/2021

Eu fac de sarbatori oua umolute,Deci 12oua sau cate doriti; fierb tare .tai de a lungul oul fiert tare ,scot galbenusurile si ,le zdrobesc cu furculita,pun o lingura de mustar,putni piper pisat ,pateu ficat porc Bucegi e mai fin,marar proaspat tocat fin nu exagerat,sare ,maioneza.Pun jumatatile de ou in vas de servit .Prepar un sos din maioneza,smantana normala CEVA MAI multisoara sa acopere ouale si sa nu fie prea rece, apoi mustar, Se amesteca sosul apoi,marar presarat deasipra sosului turnat peste oua .E un gust divin,combinatia este uluioare..

(0) (0) Abuz
stanciulescu lucia, 05/11/2021

Eu fac sos pt aceste oua , maioneza și iaurt gras sare, piper, castraveți acri tăiați mărunt , ceapa tocata mărunt și mărar . Pun in vas acest sos și deasupra oualele .

(0) (0) Abuz
13/01/2015

Foarte buna! Multumesc mult.

(0) (0) Abuz
03/04/2014

Simplu si gustos

(0) (0) Abuz
02/03/2014

Nu chiar bun

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Execlente super gustoase

(0) (0) Abuz
31/12/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
24/12/2013

Ok

(0) (0) Abuz
11/12/2013

Hhmmm

(0) (0) Abuz
29/10/2013

FOARTE BUNA!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Oua mimosa
Oua mimosa
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Oua mimoza, 4 variante
Oua mimoza, 4 variante
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Oua cu avocado
Oua cu avocado
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Oua cu ton
Oua cu ton
4 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
Ouă benedict: rețeta perfectă pentru micul dejun!
4 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Oua cu paprika
Oua cu paprika
4 porții
25 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Ravioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează