Petitchef

Paine de casa

Altele
8 porții
2 ore
1 oră
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Din ingredientele de mai sus se face un aluat, cu sau fara maia, cum va place (noi il facem fara) care se frământă bine de tot timp de 30 de minute. Aluatul trebuie să iasă mai curând moale, dar bun de întins. Se lasă la crescut la căldură, intr-un castron sau lighenas acoperit cu un servet curat aproximativ 30-40 de minute.

    Se împarte apoi aluatul în 3, se întinde cu sucitorul pe o planşetă dată cu ulei şi se rulează fiecare din cele 3 părţi, apoi se împleteşte in trei. Se pune în tava unsă bine cu ulei, la crescut şi deasupra se aşează încă o tavă de aceeaşi mărime ca un capac. Pâinea mai stă la dospit încă 20 de minute.

    După aceea se pune in cuptorul preîncălzit la foc potrivit, aşa cum se află, cu tava aceea deasupra, ca un capac. După o jumătate de oră cel mult, se scoate tava de deasupra şi se lasă pâinea să se coacă liber încă minim 20 de minute. In total ea stă la cuptor aproximativ o oră.

    Când este gata, se scoate şi se răstoarnă imediat pe un fund din lemn şi se umezeşte cu palma, pe deasupra, cu apă. Apoi se acopera cu un şervet de bucătărie curat.


Poze

Paine de casa
Paine de casa - poza 2
Paine de casa - poza 3

Întrebări:




Comentarii (22):

Ely, 03/11/2017

Se poate pregati aluatul in masina de paine,exact cantitatile descrise,unde dureaza dospitul 1,30 ore dupa care luati aluatul si-l puneti intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie e copt .Lasati alautaul sa se mai dospeasca putin pana se incinge cuptorul si apoi introduceti tava pentru aprox.50-60 minute.Este excelenta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/03/2016

Asa da. Am tot citit pe net retete de paine de casa, cica "ca pe vremea bunicii" si m-a apucat rasul, retetele contin: lapte, oua, zahar si ulei de masline. Ei bine, eu am prins si strabunica si 2 bunici pricepute. Retetele lor contin doar faina, drojdie (facuta de ele), sare si apa (nici macar unt de lemn ca e pacat mare, asa zicea strabunica) Painea facuta de ele? Vis al papilelor.;). Eu pun ulei, ca sunt mai comoda. Concluzie. Felicitari autorului!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/11/2013

Sa gatiti si dumneavoastea aceasta reteta a fost asa de bunn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/07/2013

Arata foarte bine si cred ca este si buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/04/2014

Superb

(0) (0) Abuz
08/02/2014

Ok

(0) (0) Abuz
06/01/2014

Am facut colaci rotunzi si o sa incerc sa fac si lipie.....
Sergiu.

(1) (0) Abuz
19/11/2013

Arata foarte bine!

(0) (0) Abuz
16/11/2013

Estefooartebuna

(0) (0) Abuz
12/11/2013

Buuuuuna

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Chipsuri de paine pita - reteta expresa
Chipsuri de paine pita - reteta expresa
20 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Cum sa faci paine de casa – colectie de retete Cum sa faci paine de casa – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează