Panettone

De
(5.00/5 - 4 voturi)


  • Panettone
  • Panettone, Poza 2
  • Panettone, Poza 3
  • Panettone, Poza 4
  • Panettone, Poza 5
Tipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 25 minute
Timpul de gătire: 35 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 500 g faina de buna calitate
- 6 galbenusuri
- 40 g drojdie
- 200 g unt sau margarina
- 150 ml lapte
- 200 g zahar pudra
- 1 varf de lingurita scortisoara proaspat macinata
- 1 varf de lingurita cuisoare pisate
- Un praf de sare
- Coaja de la o lamaie
- 1 lingurita razatura de portocale
- 150 g fructe confiate si deshidratate (papaya, - caise uscate, ananas, banane, stuguri uscati, coaja confiata de portocale, smochine, cirese)
- 100 g merisor
- 50 g nuca rumenita putin la cuptor si taiata - marunt
- 50 g prune uscate taiate marunt
- Zahar pudra sau scortisoara pentru décor
- ½ lingurita esenta de rom
- ½ lingurita esenta de vanilie
- Cognac si rom pentru cine doreste hidratarea stafidelor
- 1 galbenus pentru uns

Preparare:

Etapa 1:

Se scot din timp galbenusurile si drodia de la frigider, se cerne faina intr-un castron incapator si se pun stafidele in rom si cognac. Intre timp laptele se incalzeste si untul se topeste la bain marie. Adaugam in castron galbenusurile, zaharul, drojdia faramitata, scortisoara, cuisoarele pudra, iar laptele si untul treptat. .

Etapa 2:

Se incorporeaza usor ingredientele uscate in lichid adaugandu-se treptat laptele si untul topit. Dupa obtinerea aluatului acesta se bate cu mixerul pentru 5 minute. Se muta pe masa de lucru curata, se presara fructele uscate si se framanta bine.

Etapa 3:

Daca aluatul este foarte lipicios se ung mainile cu putin ulei in niciun caz nu se mai adauga faina. Ungem o forma cu grasime si tapetam cu faina sau hartie de copt. Se ruleaza aluatul, se pune in forma si se uneste la capete.

Etapa 4:

Se acopera cu un prosop curat, se tine la dospit intr-un loc cald ferit de curent pentru aproximativ 2 ore. Ungem apoi aluatul cu galbenusul batut si il introducem in cuptorul incalzit pentru 40-50 minute. Se scoate din forma cand s-a racit complet si se pudreaza cu scortisoara sau zahar pudra.



Printează paginaAdaugă la favorite
De joujou



Punctează această reţetă:


Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Panettone sau cozonacul italianPanettone sau cozonacul italianPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale