Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Pierogi cu branza dulce

(5.00/5 - 1 vot)


Pierogi cu branza dulceTipul rețetei: Altele
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de gătire: 15 minute
Gata în: 30 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 300 grame faina
- un ou mare
- o lingurita de sare
- circa 250 grame apa fierbinte
Preparare:

Etapa 1: Amestecam faina cu sarea, adauga, oul, la sfarsit adaugam apa dar portionat si cu grija s-ar putea sa constati ca nu e nevoie de atata apa cata scrie la ingrediente . Rezultatul final este un aluat elastic.

Etapa 2: Nu este nevoie sa-l framantati prea mult, sa nu se intareasca. Una am mai adaugat si o lingura de ulei, nu scrie in reteta dar mie asa mi s-a parut ca trebuie. Intindem aluatul si-l decupam cu un pahar , rotundurile de aluat ce rezulta le luam rand pe rand, punem in mijlocul lor cate o lingurita de umplutura, le pliem si lipim marginea, apasand cu ajutorul unei furculite.

Etapa 3: Umplutura este, in esenta, cea de la placinta de branza dulce:- 300 gr. branza grasa de vaci - un ou - zahar sincer desi detest formularea, ei bine, n-am ce face, am pus dupa gust- un plic de zahar vanilinat sau o fiola de esenta de vanilie- doua linguri de faina- doua linguri de gris Amestecam toate ingredientele pana se omogenizeaza.

Etapa 4: Bucatile de pierogi se pun la fiert intr-o oala in care am turnat si nitel ulei. De asemenea e de recomandat sa nu fierbeti in aceeasi oala pierogi cu umpluturi diferite. Va dati seama ce-ar iesi daca unele din bucati s-ar sfarama ce mai, ar fi un talmes balmes. Sunt fierte cand se ridica la suprafata apei.

Etapa 5: Sosul:
Dizolvati pe foc 100 grame de zahar cu o lingura de unt si 250 grame de frisca lichida. Intai am topit zaharul cu untul, apoi turnam putin cate putin frisca, mestecati cu nadejde si aveti grija sa va feriti din calea aburilor ce se ridica vertiginos din oala in care tocmai ati turnat frisca. Bineinteles, o solutie ar fi ca frisca sa fie usor incalzita, atunci impactul intre ingrediente n-ar mai fi asa furtunoasa.



Printează pagina
De Laura75 (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:


Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Mezelic cu sos worcestershireMezelic cu sos worcestershire
Dezgustător
Delicios