Borș de sfeclă roșie

(4.30/5 - 313 voturi)
42 comentarii


Ingrediente:

o sfeclă roșie măricică,
2 cepe,
2 morcovi,
2 cartofi
1 litru borș,
pătrunjel verde,
leuștean,
2 ouă,
smântână.

Preparare:

Etapa 1:

Sfecla se curăță și se taie fideluță.
Sfecla se pune la fiert în 2 litri de apă împreună cu ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat fideluță.
După 20 minute de fiert adăugăm și cartofii tăiați cubulețe.

Etapa 2:

După 15 minute, când cartofii s-au fiert adăugăm borșul clocotit și verdeața tocată mărunt.
Mai lăsăm 2-3 minute pe foc.

Etapa 3:

Între timp batem cele 2 ouă într-un castronel și le adăugăm în borșul clocotit, amestecând imediat pentru a nu se coagula.

Etapa 4:

Se poate servi atât rece cât și rece cu smântână.






Punctează această reţetă:

Comentarii:

camelia_m2014
3 / 5camelia_m2014
Postat 16/01/2015, 09:47

Nu am făcut această reţetă, sper să fie la fel de bună ca cea pe care am mâncat-o într-un restaurant la Tallin. Mi-a rămas inima la ea, am încercat să obţin reţeta dar nu am găsit-o. Sper ca aceasta să fie măcar pe jumătate de bună ca aceea, de aceea i-am şi dat 3 stele !!

(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 01/04/2014, 17:06

Sfecla se da prin razatoare si se fierbe cu borsul de putina , cand sant fierte legumele se pune borsul , care este mai colorat si mai gustoas .

(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/03/2012, 10:35

Hello,dragute retete,ff utile,scrie si pe www.autoata.ro pe forum despre retetele tale,totul este gratis,acolo vei gasi mai multe,o zi buna

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/03/2012, 14:07

Eu acasa pregatesc in permanenta acest bors ,cred dupa parerea mea ca este cel mai sanatos,contine foarte multe vitamine

(0) (0) Abuz
3 / 5
Postat 05/12/2014, 12:20

1l de bors la 2 l de supa?! Ai putut sa o mananci?
Cred ca ai copiat reteta fara sa o fi preparat-o anterior publicarii!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/07/2015, 14:02

Si putina sare, dupa gust, e foarte buna, tocmai am facut-o, acum o savurez!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
2 / 5
Postat 02/03/2012, 14:43

Ce deosebire este intre "rece" si "rece cu smantana",nu cumva calda?:)))

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/03/2012, 08:29

F.buna...mai ales pentru cei cu imunitatea scazuta...bravo Mihaiela!

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (42)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaUn fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Loboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale