Petitchef
Nu sunteți inregistrat?
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Ciorba de miel

(4.17/5 - 321 voturi)

45 comentarii

Nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste

Ciorba de mielTipul rețetei: Antreuri
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de gătire: 50 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor
Ingrediente:

8 bucati carne de miel cu os
8 legaturi de ceapa verde,
1,5 litru bors,
o legatura leustean (merg chiar si 2),
1 buc ou,
sare.
Preparare:

Carnea de miel, se spala si se pregatesc bucatile de carne cat pentru o portie.
Se pun la fiert intr-o oala cu apa rece.
Cand da in fiert, va face spuma si aceasta se va lua.
Intre timp se pregateste ceapa verde. Se spala si se va toca marunt atat parta alba cat si cea verde.
Se adauga si ea in oala, si se va lasa la fiert pana cand este gata carnea.
Fiind miel (atat de fraged), se va fierbe in maxim 30 minute.
Borsul il fierbem separat si dupa aceea il adaugam peste carne.
In caz ca nu este destul de acru, putem folosi si o jumatate de lamaie stoarsa.
Intr-un castronel batem oul si adaugam cate putina zeama din oala, amestecand sa nu se coaguleze (fiind apa fierbinte).
La sfarsit adaugam leusteanul tocat marunt si potrivim de sare.

Bon Appetit!



Printează pagina
De Elucubratiiculinare (Vizitează situl)






Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Deliciosa

5 / 5

Se savureaza gustul carnii de miel si al leusteanului,nu al unei ciorbe de ,,adunare generala".Cate bordeie ,atatea obiceiuri.Cu loboda,stevie,morcovi si mai stiu eu ce legume,fiecare face cum a invatat si cum e traditia in arealul in care traieste.Nu aruncati cu piatra inainte de a gusta acest minunat BORS DE MIEL(mie imi place dres cu smantana si ou)si apoi sa va apucati de comentat.Reteta este simpla si exceptional de buna(greu de crezut ca romanii au retete simple si f gustoase?!?).

5 / 5

Gustos si simplu de facut

4 / 5

SUPA DE NIMIC CU CARNE ,

|
2 / 5

Singurul lucru pe care îl apreciez este că ai folosit BORȘ ! Rețeta e neterminată dar, poate n-a vrut să ne plictisească. Se pun legume dar, nu toată grădina :))) Mai pui morcov și păstârnac/pătrunjel rădăcină. Atât și nimic mai mult.....(nu faceți gafa să puneți roșii !!! ) GABRIEL

2 / 5

Folosesc macris pentru acrit, pun si zarzavaturi si nu trebuie neaparat ou

... click aici pentru a vedea toate comentariile (45)


Rețete inrudite


Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!


Convertor uinitați de măsură



Delicios sau Dezgustător

Pateu de conopida (reteta video)

Pateu de conopida (reteta video)
dezgustător
delicios