Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Creveti ceviche

(4.50/5 - 4 voturi)



Ingrediente:

-12 creveti mici, curatati
- 2 lingurite sare
-150 ml suc de lamaie
-100 ml suc de lamaie verde
-o ceapa rosie tocata fin
-un ardei iute, curatat, cu semintele scoase, taiat fin
-un ardei gras verde taiat bucati
-o lingura de patrunjel verde tocat marunt
-un castravete verde, curatat de coaja si taiat cubulete
-un avocado, curatat, scos samburele si taiat cubulete
-o rosie mare, cu semintele scoase, taiata cubulete

Preparare:

Etapa 1: Intr-o oala aduceti la punctul de fierbere 2 l de apa, in care s-au pus 2 lingurite de sare.

Etapa 2: Adaugati crevetii si lasati-i timp de 1 minut pana la 2 minute maxim, in functie de marimea de crevetilor. Scoateti crevetii cu o paleta si puneti-i intr-un bol cu apa de la gheata

Etapa 3: Scurgeti crevetii si taiati-i in doua . Puneti bucatile intr-un vas ceramic sau de sticla (nu metal, nu plastic!

Etapa 4: Se amesteca sucul de lamaie si lime si se toarna peste creveti.Acoperiti si dati la frigider pentru o jumatate de ora.

Etapa 5: Se adauga ceapa si ardeiul iute, se amesteca si se da la frigider pentru inca o jumatate de ora. Chiar inainte de servire adaugati patrunjelul castravetele si avocado.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:


Întrebări:


Video sugerat


Creveti crocanti in foaie de placinta


Rețete inrudite


Rețete



Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.