Petitchef

Muschi umplut II

Felul principal
8 porții
30 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul pana se subtiaza uniform si capata o forma dreptunghiulara de 2-3 cm grosime. Se pun sarea, piperul, aromele. Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei pana devine aurie. Ficatul, sunca, ciupercile, jumatate din slanina si muschiul de porc se taie cubulete.

    In tigaia cu ceapa se caleste timp de 10 minute si muschiul de porc la foc potrivit. Se sareaza si pipareaza restul ingredientelor, se da nucsoara rasa, apoi se pun si ele in tigaia cu ceapa calita. Se lasa 10-15 minute la foc mic, eventual cu capacul pus.Cu 2-3 minute inainte de a fi gata, se adauga si o lingura rasa de faina amestecand mereu, pentru a lega compozitia. Se ia de pe foc si la 10 minute se adauga verdeata tocata marunt si coniacul.Umplutura se aseaza pe muschi in lung, iar deasupra umpluturii se pune slanina ramasa, taiata pe lungime.
    Se ruleaza carnea strans, se inveleste in hartie de copt unsa cu ulei sau in folie de aluminiu si se da la cuptor la foc potrivit spre tare. Pentru ca in folie nu se rumeneste pe deasupra, puneti muschiul in tava normala si adaugati apa cand este necesar. Dupa 10 minute se stinge cu vin rosu si se mai lasa la fript la foc moale aprox. o ora, o ora si un sfert.

    Cand este gata, se scoate, se lasa sa se racoreasca, apoi se taie felii care se aseaza pe un platou.

    In sosul ramas in tava se adauga o lingura de amidon alimentar dizolvat in apa, cateva linguri de vin, se potriveste de sare si piper, daca trebuie, apoi se strecoara si se fierbe cateva minute. Acest sos se pune peste feliile de muschi.

    Se serveste cu garnitura de legume mexicane, sote-uri de mazare, fasole verde, morcov, cartofi, si un pahar de vin rosu alaturi.


Poze

Muschi umplut II
Muschi umplut II - poza 2
Muschi umplut II - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

19/04/2014

BUUUUUUUUUNA BUNA RETETA pofta buna

(0) (0) Abuz
28/07/2013

Super

(0) (0) Abuz
09/12/2012

Se poate inlocui vinul cu altceva?

(0) (0) Abuz
09/10/2012

Super! am s-o incerc si eu

(0) (0) Abuz
06/10/2012

Super!O fi greu pentru stomac, dar nu maninci in fiecare zi......Filoftia

(0) (0) Abuz
CookWithAna
CookWithAna, 06/10/2012

Bun bun

(0) (0) Abuz
30/12/2011

Prea greu pt stomac

(0) (0) Abuz
19/12/2011

Incercam si noi

(0) (0) Abuz
Nicolae
Nicolae, 30/12/2010

F.bun...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovleac umplut la cuptor
Dovleac umplut la cuptor
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu quinoa si rodie
Dovleac umplut cu quinoa si rodie
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează