Petitchef

Pakoras de ciuperci

Antreuri
4 porții
10 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Ciupercile trebuie sa fie mari, proaspete si frumoase, cu carnea tare, ferma. Separati piciorusele de palarii. Indepartati pielita de pe palarii si taiati-le apoi felii groase de 4mm. Taiati o bucatica mica in partea inferioara a picioruselor si curatati-le cat puteti de bine, apoi taiati-le in doua, pe lungime.
  • Nu spalati ciupercile. Ele sunt ca niste mici bureti care absorb imediat apa pe care n-o mai puteti scoate din ele. Daca absorb apa, va vor stropi la prajit. Ciupercutele vor sfarai oricum nemultumite cand vor fi puse in ulei, deci pentru reteta aceasta ele nu trebuie sa intre deloc in contact cu apa. Daca vreti, le puteti curata suplimentar cu un buretel usor umed.
  • Intr-un castronel puneti restul de ingrediente turnand cate putina apa pana ce obtineti o compozitie grosuta, mai groasa decat cea de clatite.
  • Intr-o tigaie puneti ulei la incalzit. Pakoras de ciuperci trebuie prajite in baie de ulei, deci folositi destul ulei incat ele sa poate pluti in voie. Daca doriti sa faceti economie de ulei, folositi o olita micuta, ca cea pentru Tarka, numai ca va va lua ceva mai mult timp cu prajitul.

    Cand uleiul e incins treceti ciupercile feliate prin compozitie, scurgeti excesul si puneti-le in ulei. Continuati acest proces pana ce tigaia e plina. Ciupercutele nu trebuie sa stea decat 2-3 minute la prajit. Doar piciorusele taiate in doua trebuie lasate 3-4 minute.
  • Le scoateti pe o hartie prosop care va absorbi uleiul in exces. Serviti-le calde.
  • OBSERVATIA 1: Ciupercile se vor micsora la prajit, asa ca pentru Pakoras folositi ciuperci cat mai mari si mai tari. Eventual, le puteti taia felii un pic mai groase.

    OBSERVATIA 2: Daca va plac mai crocante, prajiti-le un pic mai mult sau adaugati in compozitie o lingura de faina de orez. Evident, va fi nevoie si de 2-3 linguri de apa in plus si de putin mai mult curry.


Întrebări:




Comentarii:

18/03/2015

De incercat

(0) (0) Abuz
18/03/2015

Da , ceva interesant .

(0) (0) Abuz
18/03/2015

Adeseori ciupercile au resturi de pamant sau de nisip. Cum sa nu le speli? Se clatesc rapid in jet de apa si se pot usca cu hartie absorbanta sau cu un prosop curat. Clatite rapid nu au timp saa bsoarba apa!!! Nu se lasa in apa, doar curge jetul de apa peste ele!!!

(1) (0) Abuz
18/03/2015

Imi place

(0) (0) Abuz
18/03/2015

Bun,bunut!

(0) (0) Abuz
nimeni, 18/03/2015

Este o reteta noua si originala. Condimentele folosite sunt mai rar intalnite in bucataria romaneasca si merita incercata.

(0) (0) Abuz
18/03/2015

Excelent !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
Chaussons (papucei) umpluți cu ciuperci și spanac
4 porții
3 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
2 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
Malai kofta vegan: chifelute de naut cu sos indian
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Falafel - simplu si rapid
Falafel - simplu si rapid
5 porții
18 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează