Petitchef

Salata de andive cu piept de pui si grepfruit

Aceasta reteta o fac de cativa ani, am gasit-o de mult in Formula AS si am adaptat-o oarecum, asa incat sa placa tuturor. Este foarte buna iarna, pentru ca andivele contin multa Vitamina C.

Antreuri
8 porții
45 min
15 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se pune apa la fiert pentru a fierbe pieptul de pui. Se spala bine pieptul de pui, se indeparteaza pielea si se pune la fiert in apa fierbinte, cu un praf de sare. Se lasa la fiert 15 - 20 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.
  • Aceasta este o etapa putin mai migaloasa: se curata fructele cu atentie, astfel incat sa fie indepartate coaja si pielitele de pe fiecare feliuta a fructelor. Dupa ce au ramas numai bucati curate, fara coji, se taie bucatele mici, cu grija ca sa nu se piarda prea mult din zeama. Se asaza in castronul in care se va prepara salata.
  • Se spala andivele: se taie cotorul, se scot primele frunze care se desprind usor si se spala repede in apa rece, apoi restul frunzelor care sunt compacte se spala cu totul si se lasa la scurs pe un prosop curat. Se taie marunt si se asaza peste bucatelele de grapefruit. ATENTIE ! Nu lasati andivele sa stea prea mult in apa, pentru ca devin amare.
  • Dupa ce s-a racit, pieptul de pui se taie de asemenea bucatele mici si se pune in castron, peste andivele si grapefruitul maruntite. Castronul se lasa pe masa de lucru pana cand se prepara si maioneza.
  • Ingredientele pentru maioneza (ouale, uleiul, mustarul, iartul) trebuie scoase din frigider inca de seara. Se prepara o maioneza "light", asa ii zic eu: 1 lingura de mustar se pune intr-n castron si se freaca bine cu cele 2 galbenusuri crude, dupa care se adauga putin cate putin ulei, pana cand maioneza se intareste bine. La sfarsit se adauga iaurtul si sare dupa gust.
  • Se adauga maioneza "light" peste bucatelele de pui, andive si grapefruit si se amesteca bine. Nu se pune toata maioneza dintr-o data, pentru ca s-ar putea sa fie prea multa, puneti atat cat va place, restul il puteti folosi la un alt preparat, de exemplu un sos cu usturoi (de obicei, mie imi raman cam 5-6 linguri de maioneza). se potriveste de sare si se mai pune si zeama de lamaie, dupa gust.
    Pofta buna !


Întrebări:




Comentarii:

01/01/2014

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
nastasia, 14/02/2015

Multumesc pentru retetele deosebit de gustoase si evident, pe gustul familiei mele

(0) (0) Abuz
25/03/2014

Super

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
17/01/2013

Am locuit intr-o zona in care se cultiva andivele, am consumat impreuna cu copii multe andive . Sunt super bune si f. sanatoase

(0) (0) Abuz
23/12/2012

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata caesar - irezistibila
Salata caesar - irezistibila
2 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează