Petitchef

Salata de macrou afumat cu ceapa

O salata usor de preparat din ingrediente aflate la indemana oricui. Totul se prepara la rece. Gustul de peste afumat se armonizeaza discret cu cel de ceapa spalata si mar. completandu-se cu cel de otet. Patrunjelul si salata verde inveselesc amestecul si creeaza senzatia de curiozitate culinara.

Antreuri
4 porții
20 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se curata ceapa si se taie melcisori. Se pune ceapa intr-o sita si se spala cu multa apa .Se scurge si se pune intr-un bol.Se curata apoi marul si se da pe razatoarea mare. Se spala patrunjelul si se taie marunt.
  • Se curata macroul cu atentie de piele. Se scoate sira spinarii si coastele. Se rupe cu mana in bucatele mici si se verifica daca au mai ramas oase.
  • Se pun toate ingredientele intr-un bol si se asezoneaza cu putin ulei de masline si otet dupa gust. Se presara putin patrunjel tocat. Se amesteca usor cu doua linguri prin ridicare (afanare).
  • Pe o tava se pun la baza cateva frunze de salata verde proaspata dupa care se aseaza salata de macrou afumat. Deasupra se mai presara patrunjel tocat.
  • Pentru cei ce nu au probleme de sanatate se poate adauga in amestec si doua linguri de maioneza.Se poate orna pe marginea tavii cu rondele subtiri de ridichi de luna.


Întrebări:




Comentarii (22):

Gabi, 11/07/2020

Salata e DELICIOASA!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2014

Ff interesant !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/12/2013

Salata este delicioasa !!!!!!!!!!!!!!!!! BRAVO

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/10/2013

Bun tare

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cristian23, 14/03/2017

Mărul nu prea se ''pupă'' cu peştele afumat.

(0) (0) Abuz
23/07/2015

Excelenta reteta !

(0) (0) Abuz
06/04/2015

O salata buna si usor de facut

(0) (0) Abuz
19/01/2015

Excelent ! pofta buna.

(0) (0) Abuz
17/12/2014

Ceapa taiata melcisori? as vrea sa vad si eu cum arata o ceapa taiata melcisori, poate taiata solzisori.
incercati sa mai inventati si alte forme de aranjare, cu frunzele de salata face tot tolomacul, arunci niste frunze de salata, pui pe ea un peste sau o slana cu branza si rosii si gata aranjamentul, halal imaginatie......

(0) (1) Abuz
09/02/2014

E delicioasa si usor de pregatit.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează