Petitchef

Salata de vinete cu ceapa si maioneza

Una dintre cele mai gustoase salate la care nu poti renunta chiar atat de usor. Daca tot e bal, atunci bal sa fie... Punem de toate, punem ceapa, punem maioneza, servim cu rosii proaspete si binenteles nu ne mai ramane decat sa ne si oprim.... cine a zis ca trebuie sa ne oprim ?

Antreuri
15 porții
1 oră
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

15

Preparare

  • Vinetele se coc, se taie pe din doua (dar nu si codita pentru a tine de ea) pentru a se raci mai repede si pentru a se scurge. Dupa ce s-au racit putin se curata de coaja si de seminte in cazul in care se pot indeparta si se pun la scurs intr-o strecuratoare de plastic. Pentru a le decoji mai usor puneti la indemana un bol cu apa rece si bagati mana in apa de cate ori este nevoie pentru a curata mana si totodata pentru a racori degetele. Se toaca vinetele cu ajutorul unui cutit cu lama lata sau un tocator de lemn. Da stiu, din cauza metalului vinetele se inegresc dar si bucataria a mai evoluat asa ca nu mai sunt cutitele de pe vremea bunicii cand se oxidau imediat. Se oxideaza si daca stau mai mult timp pana la preparare din cauza oxigenului.
  • Se pun intr-un bol unde se adauga si ceapa tocata marunt, 3 linguri babane cu maioneza, sarea si o lingurita rasa de zahar in cazul in care folositi maioneza de casa.
    Eu am folosit maioneza fara ou, adica cu lapte. In cazul in care folositi maioneza din comert, recomand Remia sau Haintz.
    Se amesteca viguros pana ce toate ingredientele s-au omogenizat foarte bine. Se da la rece pentru a se amesteca mai bine toate aromele si se serveste cu paine proaspata. Iami...


Poze

Salata de vinete cu ceapa si maioneza
Salata de vinete cu ceapa si maioneza - poza 2
Salata de vinete cu ceapa si maioneza - poza 3
Salata de vinete cu ceapa si maioneza - poza 4
Salata de vinete cu ceapa si maioneza - poza 5

Întrebări:




Comentarii (15):

07/08/2015

Naspa, ti se umfla ficatul din asta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/08/2015

Gustoasa

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
07/08/2015

De ce pui zahar? Vrei sa faci dulceata de vinete?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/08/2015

O reteta de sezon.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
merceleo, 07/06/2014

Daca e bal..., folosim o maioneza obisnuita, cu ou, daca nu e bal, nu mai punem deloc maioneza! Cam multe fite pentru o banala salata de vinete!
Reteta e arhicunoscuta si nimeni nu mai are nevoie de asa ceva.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Mircea Philadelphia, 10/08/2021

Vad diferite "figuri" gastronomice care duar au auzit de calorie sau de rolul zaharului in excelenta gatitului...ce sa spun...in opinia mea in arta gatitului trebuie sa primeze aspecul si gustul. Caloriile...bio...si etc...asta sint la latitudinea persoanelor cu " restrictii"... la care nivelul exagerarii trebuie sa fie la un nivel controlabil...
Reteta e sugestiva...si sugereaza folosirea maionezei si a zaharului pentru a demonstra posibilitatea si arta excelenta gastronomice
FELICITARI...si ignora ignoranta...cu siguranta nu au mestecat nici macar o data in mamaliga...

(1) (0) Abuz
26/09/2015

ORICUM, ACUM AM AFLAT CUM SE PREPARA VINETELE...

(0) (0) Abuz
07/08/2015

FOATE BUNA!

(0) (0) Abuz
nimeni, 07/08/2015

O reteta minunata facuta praf, de ce MAIONEZA, de ce ZAHAR - chiar si optional. Sunt persoane care se trezesc dimineata si au sentimentul ca au descoperit roata,pacat de timpul pierdut.

(0) (0) Abuz
07/08/2015

Excelent!

(1) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata mexicana in borcan
Salata mexicana in borcan
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de tortellini
Salata de tortellini
3 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează