Sushi cu somon afumat

(4.32/5 - 78 voturi)
10 comentarii


Ingrediente:

4 portii
175 gr orez cu bobul lung
2 linguri otet
4 lingurite zahar cu granulatie fina
1/2 lingurita sare
2 foi de sushi nori (alga folosita pentru sushi)
60 gr somon afumat
1/2 castravete taiat fâsii subtiri

Pentru garnitura
pasta de wasabi
sos de soia
ghimbir murat

Preparare:

1 Spalati orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o cratita impreuna cu 300 ml apa. Când clocoteste, acoperiti-l cu un capac, reduceti flacara si lasati-l sa fiarba la foc mic circa 10 minute, apoi stingeti focul si lasati orezul acoperit sa mai fiarba in aburi inca 10 minute.


2 intr-o cratita mica incalziti otetul, in care ati pus zaharul si sarea; când zaharul s-a dizolvat complet, turnati otetul peste orezul fiert si amestecati bine. Desertati orezul pe un platou intins si afânati-l.

3 Asezati o foaie de sushi nori pe un suport pentru sushi (daca nu aveti asa ceva, improvizati, folosind o bucata de material textil tare, putin mai mare decât foaia de sushi nori) si intindeti pe ea jumatate din orezul racit, apoi asezati la marginea acestuia jumatate din somon si din fâsiile de castravete.

4 Rulati orezul si somonul afumat cu ajutorul materialului-suport. Umeziti lama unui cutit foarte ascutit si taiati ruloul astfel format in bucati de circa 2 cm. Repetati operatia cu cealalta foaie de sushi nori, orezul, castravetele si somonul afumat ramas. Serviti cu wasabi, sos de soia si ghimbir murat.






Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5
Postat 05/01/2013, 01:00

Se poate folosi pe post de otet,ideal, otet de orez, gasindu-se la magazinele de specilitate chinezeasca. Orezul se taie, nu se mesteca. M-a invatat o japoneza sa fac sushi. Pe suprafata de orez, se pune un linie de condimente, paprika, piper si sos soia, pt aspect.

(1) (0) Abuz
negru_g2015
2 / 5negru_g2015
Postat 27/02/2015, 18:32

Nori sunt niste alge , acum se gasesc si in Kaufland , ele nu se pot inlocui, sunt baza la sushi ele fiind invelisul in care intra orezul legumele si pestele.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/01/2013, 19:06

Da reteta asta imi place pt k are somon are peste crud este delicioasa pt k am incercato

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/01/2013, 11:46

Foarte buna reteta.Unde putem gasi foaie de sushi nori?sau se poate inlocui cu altceva?

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/05/2014, 20:59

Foarte foarte gustos,nu ma pot opri de mincat :D

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/01/2013, 16:46

Am facut-o de nenumarate ori. Foaaaaarte buna!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/01/2013, 15:41

Super este foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 04/01/2013, 17:59

Este se merita .

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (10)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătateMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale