Petitchef

Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru ornat:

Preparare

  • Incingeti cuptorul pana la temperatura de 180 grade C. Aranjati hartiutele de copt intr-o tava speciala, cu adancituri, pentru coacerea brioselor. Taiati in bucatele mici ciocolata cu lapte.
  • Amestecati faina (cernuta) cu bucatile de ciocolata, cacao si cu praful de copt, cernute de asemenea. E foarte important sa faceti asta de fiecare data cand preparati ceva, pentru ca de obicei praful de copt de prin magazine nu este fin, ci dezmembrat in mici si multe (enervante) bucatele tari ceea ce face ca aluatul sa nu creasca cum trebuie.
  • Bateti oul intr-un alt vas, adaugati zaharul, untul moale si laptele batut si amestecati-le bine, folosind o lingura de lemn
    Incorporati masa de faina in compozitia cu ou si lapte batut si amestecati bine toate ingredientele, pana obtineti un aluat omogen. Asezati cate o lingura plina (sau doua, va orientati voi ) de compozitie in fiecare adancitura, apoi dati totul timp de 20-25 de minute la cuptor.
  • Nu lasati sub nici o forma mai mult de-atat, daca vreti sa va bucurati de-un gust fraged, caci altminteri se vor usca.
    Scoateti tava sau tavile, dupa caz si mai lasati briosele in tava inca 5 minute, dupa care asezati-le pe un gratar ca sa se raceasca.
  • Decorati cu ciocolata topita, in rafale sau, daca le faceti ca mine, acum de Paste, cu frisca bine batuta, nuca de cocos verde pe care o puteti prepara si in casa daca nu gasiti de cumparat, astfel: puneti intr-o punga fulgii de nuca de cocos, picurati cativa stropi de colorant alimentar galben si albastru, in cantitati egale, pentru a obtine culaorea verde...inchideti punga si-o scuturati de cateva ori pana se coloreaza fulgii .
  • In final, decorati briosele cu iepurasi decupati din martipan, pe care tot asa, il puteti face in casa foarte usor: Martipan
    Foaia de martipan trebuie sa nu fie intinsa prea subtire, pentru ca iepurasii sa nu, Doamne fereste, colapseze.
  • Bineinteles, puteti opta pentru o alta "fata" a lor, adica ii puteti imbraca in glazura de ciocolata alba, in care ati picurat, in prealabil, cativa stropi de colorant alimentar rosu. Veti obtine o diafana nuanta de roz, exact pe placul domnisoarelor.


Poze

Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan - poza 2
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan - poza 3
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan - poza 4
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan - poza 5
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan - poza 6
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan - poza 7
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan - poza 8
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan - poza 9
Briose cu ciocolata si iepurasi din martipan - poza 10

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Briose butchy - briose fara unt
Briose butchy - briose fara unt
8 porții
4 h 40 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Briose braziliene - queijadinhas
Briose braziliene - queijadinhas
8 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Briose englezesti
Briose englezesti
15 porții
2 ore
Ușor
Rețetă Brioșe inimă de sf valentin
Brioșe inimă de sf valentin
7 porții
4 h 2 m
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează