Petitchef

CORNURI CU GEM

Aperitiv
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • In primul rand amestecam drojdia cu putin lapte cald si cu 2 linguri faina si lasam pentru 15 minute amestecul deoparte pana ce isi mareste volumul.Amestecam faina cu laptele cald, cu mierea, sarea si drojdia ce a crescut iar la sfarsit adaugam untul topit. Se va forma un aluat nu foarte dens, ce seamana la densitate cu cel de la cozonac nu cu cel de la paine.
  • Acum vine partea grea pentru ca aluatul trebuie framantat cam 30 min, cu cat mai mult cu atat mai bine. Dupa ce a fost bine framantat si aerat se intinde pe masa de lucru,intr-o forma rotunda pe care apoi o portionam, mai intai in doua parti egale, apoi in patru si asa mai departe pana obtinem 16 parti egale.
  • Adaugam apoi umplututa , care in cazul meu a fost gem de prune, insa poate fi la fel de bine si rahat, nuca, finetti sau orice altceva, ori pot fi simple pentru ca sunt oricum delicioase. Le rulam apoi incepand cu marginea mai groasa a triunghurilor si astfel se formeaza niste cornulete foarte frumoase pe care le asezam in tava de copt ce a fost in prealabil unsa cu putin unt sau pe hartie de copt cum facut.
  • Oul il batem putin cu zahar sau miere de albine si ungem cornuletele cu el pentru a capata o culoare frumoasa la cuptor. Le punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min si cornuletele sunt gata.
  • Ce sa va mai spun, sunt pufoase si gustoase. Nu era in planul initial insa dupa ce le-am asezat pe farfurie mi-a venit ideea sa le glazurez cu ciocolata, asa ca am incalzit in cuptorul cu microunde cateva bucatele de ciocolata amaruie si trasat niste dungi frumoase.
  • Trebuie sa va avertizez despre ciocolata incalzita la microunde, pentru ca daca este tinuta prea mult capata o consistenta branzoasa si nu mai poate fi folosita, cel mai bine e sa o puneti cateva secunde, apoi o scoateti, o verificati si o introduceti din nou la cuptor daca mai este nevoie.
  • Bineinteles cea mai buna metoda este de a o topi pe baie de aburi insa dureaza mai mult timp, si din comoditate folosesc microundele. Cam asta e reteta mea de cornuri, simpla si buna.


Poze

CORNURI CU GEM
CORNURI CU GEM - poza 2
CORNURI CU GEM - poza 3
CORNURI CU GEM - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

11/11/2013

Foate bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ioanududec, 23/03/2017

A făcut soția,sunt foarte bune !

(0) (0) Abuz
22/01/2014

Sun foarte bune!

(0) (0) Abuz
21/01/2014

Super tare

(0) (0) Abuz
19/03/2013

Si cantitatile in sistem US ? Daca se poate!Sunt f importante!Multumesc mult.

(0) (0) Abuz
04/06/2012

Arata foarte bine

(0) (0) Abuz
10/03/2012

Chiar acum le-am scos de la cuptor; sunt foarte, foarte bune si pufoase

(0) (0) Abuz
15/11/2011

Sunt foarte bune. Merita incercata aceasta reteta.

(0) (0) Abuz
11/11/2011

Foarte bun o sa incerc si eu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Gem de caise - petitchef
Gem de caise - petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
Friganele cu unt de arahide si gem de fructe rosii
5 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brioches tressées cu gem de caise
Brioches tressées cu gem de caise
8 porții
3 h 45 m
Ușor
Rețetă Mug cake vegan
Mug cake vegan
1 porții
6 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează