Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Covrigi sarati

(4.64/5 - 301 voturi)
43 comentarii


  • Covrigi sarati
  • Covrigi sarati, Poza 2
  • Covrigi sarati, Poza 3
  • Covrigi sarati, Poza 4
  • Covrigi sarati, Poza 5
  • Covrigi sarati, Poza 6
  • Covrigi sarati, Poza 7
  • Covrigi sarati, Poza 8
  • Covrigi sarati, Poza 9
  • Covrigi sarati, Poza 10
  • Covrigi sarati, Poza 11
  • Covrigi sarati, Poza 12
  • Covrigi sarati, Poza 13
  • Covrigi sarati, Poza 14
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 60 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 1 h, 20 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 400 g faina
- 150 ml apa calda
- 100 ml lapte cald
- 50 ml ulei
- 1/2 lingura de zahar
- 1 lingurita de sare
- un plic de drojdie

Preparare:

Etapa 1: Se pun toate ingrediente intr-un bol si se framanta cu mana sau cu mixerul. intotdeauna folosesc mixerul cu paletele acelea rasucite .Se framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.

Etapa 2: Se lasa intr-un bol acoperit si ferit de curent , la caldurica daca se poate , aprox. 30-45 minute , timp in care aluatul cel putin isi dubleaza volumul .

Etapa 3: Se incalzeste cuptorul la 240 grade , deci destul de tare, iar intre timp se pregatesc covrigii.Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in zece parti egale si se formeaza bile.

Etapa 4: Fiecare bila se ia si se intinde un snur lung de aprox 40-50 cm . Se indoaie in doua iar capetele se rasucesc de doua ori . Se prinde de partea opusa nodului si se aduce pana peste capetele ramase in urma suciturii, nodul ramanand in centrul covrigului.
Se pun pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca timp de 5 min. aprox.

Etapa 5: Intr-o tava de cuptor normal incap patru covrigi.Dupa ce a trecut acest timp , se ung cu ou si de baga la cuptor la 240 grade .
Se pregateste aluatul sarat .2 linguri faina apa1 lingurita sare
Se amesteca faina cu apa si sarea pana se face un aluat grosut dar care curge. Cam ca si aluatul de clatite.

Etapa 6: Dupa aprox. 10 minute covrigii incep sa se rumeneasca . Se scot atunci din cuptor si se toarna cu o lingura ,in zig zag , aluatul sarat preparat anterior si se mai baga 5 minute la cuptor timp in care covrigii se mai rumenesc un pic iar aluatul sarac se usca.


Printează pagina Adaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Mi-au iesit excelent!

Postat 12/03/2014, 09:15 | am gătit această rețetă
3 / 5

Ok! Super !

Postat 30/01/2014, 17:42 | am gătit această rețetă
5 / 5

Am sa fac si eu.

Postat 08/11/2013, 19:25
5 / 5

Excelent

Postat 08/01/2014, 09:02
1 / 5

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Postat 16/12/2013, 20:10 | am gătit această rețetă
5 / 5

Excelent ...am sa fac azi

Postat 09/12/2013, 21:46
...click aici pentru a vedea toate comentariile (43)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete



Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)