Covrigi sarati

(4.64/5 - 303 voturi)
43 comentarii


  • Covrigi sarati
  • Covrigi sarati, Poza 2
  • Covrigi sarati, Poza 3
  • Covrigi sarati, Poza 4
  • Covrigi sarati, Poza 5
  • Covrigi sarati, Poza 6
  • Covrigi sarati, Poza 7
  • Covrigi sarati, Poza 8
  • Covrigi sarati, Poza 9
  • Covrigi sarati, Poza 10
  • Covrigi sarati, Poza 11
  • Covrigi sarati, Poza 12
  • Covrigi sarati, Poza 13
  • Covrigi sarati, Poza 14
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 60 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 1 h, 20 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 400 g faina
- 150 ml apa calda
- 100 ml lapte cald
- 50 ml ulei
- 1/2 lingura de zahar
- 1 lingurita de sare
- un plic de drojdie

Preparare:

Etapa 1: Se pun toate ingrediente intr-un bol si se framanta cu mana sau cu mixerul. intotdeauna folosesc mixerul cu paletele acelea rasucite .Se framanta pana devine un aluat elastic si nelipicios.

Etapa 2: Se lasa intr-un bol acoperit si ferit de curent , la caldurica daca se poate , aprox. 30-45 minute , timp in care aluatul cel putin isi dubleaza volumul .

Etapa 3: Se incalzeste cuptorul la 240 grade , deci destul de tare, iar intre timp se pregatesc covrigii.Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu ulei si se imparte in zece parti egale si se formeaza bile.

Etapa 4: Fiecare bila se ia si se intinde un snur lung de aprox 40-50 cm . Se indoaie in doua iar capetele se rasucesc de doua ori . Se prinde de partea opusa nodului si se aduce pana peste capetele ramase in urma suciturii, nodul ramanand in centrul covrigului.
Se pun pe hartie de copt si se mai lasa sa creasca timp de 5 min. aprox.

Etapa 5: Intr-o tava de cuptor normal incap patru covrigi.Dupa ce a trecut acest timp , se ung cu ou si de baga la cuptor la 240 grade .
Se pregateste aluatul sarat .2 linguri faina apa1 lingurita sare
Se amesteca faina cu apa si sarea pana se face un aluat grosut dar care curge. Cam ca si aluatul de clatite.

Etapa 6: Dupa aprox. 10 minute covrigii incep sa se rumeneasca . Se scot atunci din cuptor si se toarna cu o lingura ,in zig zag , aluatul sarat preparat anterior si se mai baga 5 minute la cuptor timp in care covrigii se mai rumenesc un pic iar aluatul sarac se usca.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

1 / 5
Postat 16/12/2013, 20:10

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/11/2011, 02:59

Nu se poate descrie la cit e de bun dar eu am pus si mac delicios sa mai ai si o bere wow ...... complimentele mele va salut si tinetio tot asa marius

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/11/2012, 12:01

Buna as avea o intrebare se pot pune covrigii in tava si pe folie de aluminiu?

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/12/2011, 14:25

E ca si in copilarie ai avut dreptate
multumesc de reteta Babi

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 23/12/2012, 15:35

Nu mi-a iesit deloc bine... mi-a iesit un aluat foarte lipicios..

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 13/04/2013, 21:55

Am urmat pas cu pas indicatiile si au iesit perfect! 5 STELE :)

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/07/2012, 13:40

YEe.. mi-au iesit maxim... logdnica mea o sa fie mega happy

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/04/2012, 21:46

Arata extraordinar,presupun ca si gustosi sunt.

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (43)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale