Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Cozonac cu nuca

(4.53/5 - 108 voturi)

14 comentarii
Cozonac cu nucaTipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 500 g faina
- 200 g zahar
- 100 g unt
- 4 galbenusuri + un ou intreg
- 2-250 ml lapte caldut
- un strop de sare
- 3 linguri de rom
- coaja de lamaie
- zahar vanilat sau extract de vanilie
- pt uns:
- un galbenus
- o lingura de lapte
Umplutura:
- 150 g nuci macinate
- 1 lingurita de cacao
- un albus
- 100-150g zahar
- coaja de lamaie sau esenta de rom
Preparare:

Etapa 1: Se freaca drojdia cu o lingura de zahar, se adauga o lingura de faina si lapte cat sa obtinem o smantana groasa, se lasa totul la dospit restul fainii se pune intr-un castron, se formeaza un crater in mijlocul ei si se adauga ouale ametecate putin cu sarea si zaharul.

Etapa 2: Se adauga drojdia dospita, laptele, aromele si se incepe framantatul aluatul il vrem foarte fin si pe cat posibil sa faca basicute (la malaxorul Kitchen aid in 10 minute maxim le aveti)
untul topit se adauga la sfarsit si se incorporeaza fara a mai framanta ci numai prin pliere, luam o margine o pliem peste cea opusa si tot asa pana se incorporeaza tot untul.Se lasa la dospit in loc cald, bine acoperit, pana isi dubleaza volumul

Etapa 3: Se amesteca intr-o pasta''tapetam'' cu hartie de pergament o tava de marime obisnuita aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru unsa cu putin unt sau ulei si se imparte in 2 cozonacul din imagine e impletit din 2 trese, insa, pentru ca fetitei mele place si cel simplu, lasat o tresa simpla si pe a 2-a umplut cu nuca .

Etapa 4: Intind aluatul cu mana, este molcelus, fara a fi lipicios (puteti folosi si sucitorul insa apasati delicat) si ii dau o forma de dreptunghi pe una din parti se asterne uniform umplutura apoi se ruleaza
cele 2 trese se ''impletesc '' se infasoara una in jurul celeilalte si se salta cu grija de pe masa pt a-l transfera in tava.

Etapa 5: Se mai lasa la dospit pt 40-50 minute timp in care incingem cuptorul la 375F inainte de a pune cozonacul in cuptor il ungem cu 1 galbenus batut cu o lingura de lapte e gata cand s-a rumenit si scobitoarea cu care-l intepam iese curata, aproximativ 40 minute. coc 30 minute la 375F apoi pt restul timpului scad temperatura la 350F.



Printează pagina
De AndreeaT (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5

Bineinteles, reteta de-a pixu. cata drojdie? Fraza asta cum se traduce? "Se amesteca intr-o pasta''tapetam'' cu hartie de pergament o tava"

Postat 07/04/2015, 02:27
5 / 5

Arata bine, trebuie incercat

Postat 16/04/2014, 20:57
5 / 5

Excelent cu adevarat

Postat 15/04/2014, 22:19
5 / 5

Ffffffffffffff bun

Postat 22/12/2013, 11:37
5 / 5

Arata foarte bine

Postat 20/12/2013, 08:30
5 / 5

Bun bun bun!!!!!!!!

Postat 12/11/2013, 09:03
...click aici pentru a vedea toate comentariile (14)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite



Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă



Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Masina dulce cu capsuni si ciocolataMasina dulce cu capsuni si ciocolata
Dezgustător
Delicios