Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide

De
(4.52/5 - 360 voturi)
45 comentarii


  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 2
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 3
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 4
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 5
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 6
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 7
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 8
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 9
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 10
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 1 kg faina
- 10 galbenusuri
-5 albusuri
-½ l lapte
- 250 g zahar
- 50-60 g drojdie proaspata
- 250 g unt
- 100 ml ulei
- o lingurita de otet
- un varf de cutit de sare
- cateva plicuri zahar vaniliat
- 4-5 fiole esenta rom
- 4 fiole vanilie
- coaja lamaie rasa
- muulta coaja de portocala rasa
- 1 kg stafide

Preparare:

Etapa 1: In ce priveste aromele, eu consider ca in materie de cozonac, cuvantul abuz nu exista.

Etapa 2: Separ albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri pun o fiola de esenta de rom si putina sare, iar albusurile le impart in 2 ( folosesc doar jumatate din ele ). Ouale astfel separate le pun la frigider. Toate celelalte ingrediente ( mai putin laptele) se lasa la temperatura camerei.

Etapa 3: Pun stafidele la inmuiat in apa cat sa le acopere, in care pun o fiola esenta de rom si multa coaja rasa de portocala ( tinuta minim 2 sapatamani la borcan, in zahar).

Etapa 4: Pregatesc toate ingredientele pe cae le voi folosi la cozonac si le las in bucatarie, pentru a nu fi reci atunci cand incep prepararea cozonacului.

Etapa 5: Scot galbenusurile din frigider si le las sa se incalzeasca treptat. Pun stafidele intr-o strecuratoare mai mare pentru a se scurge bine de apa. Topesc drojdia in putin lapte indulcit si incalzit usor, amestec cu 1-2 linguri de faina si pun la crescut.


Printează paginaAdaugă la favorite
De Narnia

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 23/12/2012, 12:56

Fac acest cozonac a treia data. Este foarte, foarte bun ! Eu fac umplutura cu nuca, cacao , zahar si coaja de portocala rasa, toate inmuiate cu o cana de vin ! Este foarte parfumata umplutura de la vin !
Multumesc pentru reteta pentru ca nu mai incerc altceva !

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 15/04/2012, 21:59

Felicitari ,mai ales pt.altruismul dovedit, pentru ca unii nu ar ceda in ruptul capului sa impartaseasca si altora din ceea ce e bun si valoros , fara un castig material.Voi incerca reteta cu prima ocazie.Multumesc.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 25/12/2012, 20:32

Multumesc pentru reteta! Voi incepe pregatirile din seara aceasta.... Arata delicios! Iubi a spus ca asa trebuie sa arate un cozonac bun... ei, daca a zis el asta.... sa trecem la actiune!
Multumesc inca o data.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 18/04/2014, 14:45

I've tried the recipe!! Really great! Just like what my mother in law used to prepare!! Excellent! Thanks to you .... wife has become the best cozonac maker in the world. Keep up the good work!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 20/12/2012, 22:19

Este extraordinara reteta am facut-o eu astazi nu mea iesit nici odata cozonac ca acum sa vad cum e la gust caci nu -l pot gusta il recomand la toate gospodinele care vor un cozonac reusit

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 08/04/2015, 14:33

Invata Acum Gratis Sa Faci Bani Pe Net!
Ai nevoie de bani? Nu astepta sa vina ei la tine! Vezi GRATIS
un video de 10 minute cum sa faci bani. www.thepiratetrader.ro/aff051.html
1hn

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 09/10/2013, 20:44

Comentariul tău:as vrea sa incerc si eu sa il fac, dar la ingredientele astea nu stiu daca reusesc; dar cred ca o sa las frica de o parte si o sa-l fac; e prea apetisant sa nu;

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 01/01/2015, 15:15

Wife made it again! Wow .... even better than last April. Our New Year treat. My mother was so impressed!! Thanks PETITCHEF Romania. Guess I should have been born Romanian!

(1) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (45)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale