Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide

De
(4.53/5 - 358 voturi)
45 comentarii


  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 2
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 3
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 4
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 5
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 6
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 7
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 8
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 9
  • Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide, Poza 10
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 1 kg faina
- 10 galbenusuri
-5 albusuri
-½ l lapte
- 250 g zahar
- 50-60 g drojdie proaspata
- 250 g unt
- 100 ml ulei
- o lingurita de otet
- un varf de cutit de sare
- cateva plicuri zahar vaniliat
- 4-5 fiole esenta rom
- 4 fiole vanilie
- coaja lamaie rasa
- muulta coaja de portocala rasa
- 1 kg stafide

Preparare:

Etapa 1: In ce priveste aromele, eu consider ca in materie de cozonac, cuvantul abuz nu exista.

Etapa 2: Separ albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri pun o fiola de esenta de rom si putina sare, iar albusurile le impart in 2 ( folosesc doar jumatate din ele ). Ouale astfel separate le pun la frigider. Toate celelalte ingrediente ( mai putin laptele) se lasa la temperatura camerei.

Etapa 3: Pun stafidele la inmuiat in apa cat sa le acopere, in care pun o fiola esenta de rom si multa coaja rasa de portocala ( tinuta minim 2 sapatamani la borcan, in zahar).

Etapa 4: Pregatesc toate ingredientele pe cae le voi folosi la cozonac si le las in bucatarie, pentru a nu fi reci atunci cand incep prepararea cozonacului.

Etapa 5: Scot galbenusurile din frigider si le las sa se incalzeasca treptat. Pun stafidele intr-o strecuratoare mai mare pentru a se scurge bine de apa. Topesc drojdia in putin lapte indulcit si incalzit usor, amestec cu 1-2 linguri de faina si pun la crescut.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Wife made it again! Wow .... even better than last April. Our New Year treat. My mother was so impressed!! Thanks PETITCHEF Romania. Guess I should have been born Romanian!

Postat 01/01/2015, 15:15
5 / 5

E prima data cand fac eu cozonacul, iar mama mea asteapta sa i-l trimit. Sper ca va iesi frumos si gustos :)

Postat 11/04/2015, 14:04
5 / 5

Invata Acum Gratis Sa Faci Bani Pe Net!
Ai nevoie de bani? Nu astepta sa vina ei la tine! Vezi GRATIS
un video de 10 minute cum sa faci bani. www.thepiratetrader.ro/aff051.html
1hn

Postat 08/04/2015, 14:33 | am gătit această rețetă
5 / 5

I've tried the recipe!! Really great! Just like what my mother in law used to prepare!! Excellent! Thanks to you .... wife has become the best cozonac maker in the world. Keep up the good work!

Postat 18/04/2014, 14:45 | am gătit această rețetă
4 / 5

Bun

Postat 04/04/2014, 15:35
5 / 5

Foarte bun

Postat 22/03/2014, 06:04
...click aici pentru a vedea toate comentariile (45)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)