Petitchef

ECLERE CU CREMA VANILIE

Aperitiv
6 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Apa, uleiul si zaharul se pun la fiert, cand s-au infierbantat bine se pune faina toate odata si se amesteca cu o lingura de lemn. Fierbeti cateva minute amestecand incontinuu.
  • Se formeaza o coca destul de "teapana". O dam de pe foc si-o lasam sa se racoreasca atat cat sa tinem degetul in ea fara sa ne ardem. Ouale se adauga unul cate unul,nu se adauga oul urmator pana nu e incorporat cel de dinainte.
  • Se pune aluatul in sprit (sau intr-o punga de plastic careia ii taiem un colt), se pune hartie de copt pe tava de aragaz si se spriteaza formele dorite. Lasati loc intre ele pentru ca in cuptor cresc.
    Cuptorul trebuie incins la treapta cea mai mare.
  • Galbenusurile se amesteca cu cele 150g zahar,se adauga cate putin laptele si faina,se omogenizeaza bine.Lichidul obtinut se da prin sita si se pune in vas pe baie de aburi,pana devine o crema consistenta.
    Albusurile se bat spuma cu cele 3 linguri de zahar si se adauga usor in crema calda;se adauga si fiola de vanilie.
  • Cojile racite se taie si se umplu cu crema.Se pudreaza cu zahar,se trec prin glazura sau,cum facut ,se face grilaj de ciocolata deasupra lor.


Poze

ECLERE CU CREMA VANILIE
ECLERE CU CREMA VANILIE - poza 2
ECLERE CU CREMA VANILIE - poza 3
ECLERE CU CREMA VANILIE - poza 4
ECLERE CU CREMA VANILIE - poza 5
ECLERE CU CREMA VANILIE - poza 6
ECLERE CU CREMA VANILIE - poza 7
ECLERE CU CREMA VANILIE - poza 8
ECLERE CU CREMA VANILIE - poza 9

Întrebări:




Comentarii (48):

26/04/2017

Nu iese nimic decat o coca teapana pana la capat.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/08/2015

Delicios

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/02/2015

Foarte buna reteta!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2014

MM!Bun!Ms pt reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
25/03/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2014

:D

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Delicios!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/08/2013

De mult cautam asa o reteta ,sa aiba gustul de cofetarie. EXCELENTE,trebuiesc incercate.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/02/2015

Buna si usor de facut

(0) (0) Abuz
02/01/2015

Salut! Am facut de nenumarate ori aceasta reteta si intr-adevar eclerele ies o minune. Cu toate acestea, deci aluatul si crema imi ies perfect, mereu am senzatia ca acele coji nu sunt coapte bine si ies un pic parlite la baza. Unde ar trebui sa stea tava, astfel incat sa si creasca frumos, dar sa nu se mai rumeneasca asa tare baza? Eu le pun la mijloc si spre final le urc, dar tot nu mi se pare ca ies perfect...

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata petitchef
Eclere cu ciocolata petitchef
8 porții
2 h 5 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2 h 35 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Spirale cu crema de vanilie
Spirale cu crema de vanilie
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Choux cu cremă de vanilie
Choux cu cremă de vanilie
20 porții
3 h 20 m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cum sa utilizam pastaia de vanilie Cum sa utilizam pastaia de vanilie Esenta de vanilie Esenta de vanilie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează