Foi de napolitana umplute cu nuca

(4.30/5 - 423 voturi)
53 comentarii


  • Foi de napolitana umplute cu nuca
  • Foi de napolitana umplute cu nuca, Poza 2
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 40 minute
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 2-3 foi de napolitana
- 200 g zahar (sau dupa gust)
- 150-200g unt(margarina)
- 200 g de nuca in loc de nuca se poate pune si alune
- esenta de rom(dupa gust)

Preparare:

Etapa 1: Intr-un castron se freaca untul cu zaharul,apoi se adauga nucile macinate si putina esenta de rom

Etapa 2: Se tine pe foc mic amestecandu-se mereu pana ce s-a topit complet zaharul .Crema obtinuta se lasa putin la racit , apoi se pune intre cele (2-3foi de napolitana)

Etapa 3: Se aseaza o greutate deasupra ca sa se preseze bine.Se taie patratele sau romburi.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 08/08/2015, 10:42

Reteta este foarte buna . Dar nu folositi margarina ! Este otrava curata ! Are dreptate cel care a dat doar o stea ! Trebuie sa se adauge si oua in reteta 2-3 buc care se amesteca cu zaharul (150 gr.) si untul moale.... Jumatate din cantitatea de zahar se caramelizeaza, dupa ce s-a racit putin se pune compozitia de oua unt si zaharul ramas. Se mai tine pe foc pana zaharul caramelizat s-a topit. Aceasta compozitie se pune intre foi.La mine in reteta se folosesc 4-5 foi de napolitana si 300 gr.zahar in total...Este o reteta cu mai multe ingredient dar este mai buna si crema va fi legata...

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 19/12/2014, 18:30

Lipseste un liant,gramajele ingredientelor din reteta dau o "crema "sfaramicioasa. cred ca lipseste laptele, apa,oul si zaharul trebuie farin ca cel tos nu se topeste la foc mic impreuna cu untul, untul se ingroasa dar zaharul nu este topit.

(2) (0) Abuz
4 / 5
Postat 08/08/2015, 21:59

Vă mulțumesc pentru interesul acordat acestei oferte!

În fișierul atașat puteți vedea despre ce este vorba.

Cu deosebită stimă,

Numele dvs Elena Lascu
Telefonul 0722.599.156

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 12/02/2016, 08:54

Mi-ar fi rusine sa ma prezint cu o asemenea "reteta" si sa ma blamez astfel in fata tuturor!

(0) (0) Abuz
1 / 5
Postat 08/08/2015, 09:12

"se poate pune si alune", eventual se pot pune si alune, ca e mai multe!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/01/2014, 14:36

Napolitanele cu nuca sunt excelente le place foarte mult la copii mei

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/12/2012, 19:59

Foarte buna si fara multe ingrediente si chiar nu este costisitoare

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 02/03/2014, 09:44

Am facut-o acum si e fff buna ...........ar trb sa incercati si voi

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (53)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Mâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiMâncăruri delicioase pentru postul CrăciunuluiCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale