Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Gem de gutui

(4.36/5 - 492 voturi)
49 comentarii


Ingrediente:

- 1 kg pulpa de gutui
- 600 g zahar
- 2 pahare apa
- sucul de la 1 lamaie

Preparare:

Etapa 1: Preparare: din apa si zahar fierbem un sirop. Cat siropul este pe foc, gutuile, dupa ce spalat bine de puf si sters, le trecem prin razatoarea cu ochiurile mici. Cine doreste le poate taia in cubulete mici.

Etapa 2: Nu uitati sa le stropiti cu sucul de la lamaie, sa nu se oxidexe. Cand siropul de zahar s-a legat, adaugam pulpa de gutui si la foc mic fierbem gemul. La mine in 40 de minute a fost gata.

Etapa 3: Turnati-l in borcanase si cine doreste poate sa le sterilizeze la cuptorul. sarit peste acesta etapa, pentru ca nu o sa-l apuce week-end-ul.
Spor la pregatit gemuri si am sa revin cu o reteta de cornuri, umplute cu gem de gutui.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

4 / 5

Imi place ca are timpul de fierbere ff putin si de asemenea prepararea gutuilor

Postat 13/01/2014, 12:16
5 / 5

Cea mai buna reteta

Postat 30/12/2013, 17:52
5 / 5

Grozav, eu pun ceva mai putin zahar si nu fac siropul separat.

Postat 06/12/2013, 17:50
5 / 5

EXCELENT! :*

Postat 30/11/2013, 17:30 | am gătit această rețetă
5 / 5

Explicit,ușor,rapid si delicios..ce altceva s-ar putea spune?!

Postat 30/10/2013, 17:36 | am gătit această rețetă
5 / 5

Super

Postat 24/10/2013, 19:39
...click aici pentru a vedea toate comentariile (49)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile“Merele de aur” deliciile toamnei – GutuileZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: