Gem de gutui

(4.37/5 - 517 voturi)
50 comentarii


Ingrediente:

- 1 kg pulpa de gutui
- 600 g zahar
- 2 pahare apa
- sucul de la 1 lamaie

Preparare:

Etapa 1: Preparare: din apa si zahar fierbem un sirop. Cat siropul este pe foc, gutuile, dupa ce spalat bine de puf si sters, le trecem prin razatoarea cu ochiurile mici. Cine doreste le poate taia in cubulete mici.

Etapa 2: Nu uitati sa le stropiti cu sucul de la lamaie, sa nu se oxidexe. Cand siropul de zahar s-a legat, adaugam pulpa de gutui si la foc mic fierbem gemul. La mine in 40 de minute a fost gata.

Etapa 3: Turnati-l in borcanase si cine doreste poate sa le sterilizeze la cuptorul. sarit peste acesta etapa, pentru ca nu o sa-l apuce week-end-ul.
Spor la pregatit gemuri si am sa revin cu o reteta de cornuri, umplute cu gem de gutui.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

2 / 5
Postat 06/05/2015, 14:38

Eliminind coaja ai aruncat pe geam cele mai multe vitamine care le detine fructul de gutui si ca ori care fructe si legume care sunt curatate de coaje !!!!!! WOW chiar asa mult zahar necesita ,diabet curat ,multumim &God bless.

am gătit această rețetă
(0) (1) Abuz
5 / 5
Postat 09/10/2013, 12:43

Com Gemul de gutui are dupa mine cea mai mare cautare iarna ,intracind cu multe puncte magiunul de prune. Este usor de preparat si foarte usor de mincat .

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 23/10/2013, 08:51

Am facut reteta, folosind in loc de zahar fructoza pentru dulceata si a iesit absolut minunat! Multumesc frumos pentru reteta!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/10/2013, 18:11

Este foarte bun si il recomand tuturor celor care viziteaza aceasta pagina ;) sa aveti spor la gatit ;) ;)

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 15/09/2013, 06:00

Ati uitata sa spuneti ca este un medicament-minune.Foarte sanatos pentru ficat.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 13/01/2014, 12:16

Imi place ca are timpul de fierbere ff putin si de asemenea prepararea gutuilor

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/10/2013, 17:45

Excelent!!! miine fac si eu decit ca pe linga gutui pun si mere

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/10/2013, 17:36

Explicit,ușor,rapid si delicios..ce altceva s-ar putea spune?!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (50)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile“Merele de aur” deliciile toamnei – GutuileZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale