Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Gogosi pufoase

(4.09/5 - 327 voturi)
42 comentarii


Ingrediente:

- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 150 ml lapte cald
- 70 g zahar
- 2 oua
- 15 ml rom
- 30 ml ulei
- sare
- vanilie
- coaja de la o lamaie

Preparare:

Etapa 1: Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.

Etapa 2: Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.

Etapa 3: Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.

Etapa 4: Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.

Etapa 5: Se imparte in 3. Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita.
Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Foarte buna reteta

Postat 10/05/2015, 17:12 | am gătit această rețetă
5 / 5

Bune ,bune!

Postat 09/02/2015, 19:24
5 / 5

E buon

Postat 01/04/2014, 20:03
5 / 5

Excelenta

Postat 24/02/2014, 16:01
5 / 5

Foarte bune

Postat 09/02/2014, 13:40
3 / 5

Bine

Postat 08/02/2014, 17:11
...click aici pentru a vedea toate comentariile (42)

Întrebări:


Video sugerat


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca


Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: