Petitchef
PETITCHEF
Căutare avansată

Gogosi pufoase

(4.09/5 - 327 voturi)
42 comentarii



Ingrediente:

- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 150 ml lapte cald
- 70 g zahar
- 2 oua
- 15 ml rom
- 30 ml ulei
- sare
- vanilie
- coaja de la o lamaie

Preparare:

Etapa 1: Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.

Etapa 2: Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.

Etapa 3: Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.

Etapa 4: Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.

Etapa 5: Se imparte in 3. Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita.
Se mai lasa putin pe masa la crescut si deabea apoi se prajesc.


Printează paginaAdaugă la favorite



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Foarte buna reteta

Postat 10/05/2015, 17:12 | am gătit această rețetă
5 / 5

Bune ,bune!

Postat 09/02/2015, 19:24
5 / 5

E buon

Postat 01/04/2014, 20:03
5 / 5

Excelenta

Postat 24/02/2014, 16:01
5 / 5

Foarte bune

Postat 09/02/2014, 13:40
3 / 5

Bine

Postat 08/02/2014, 17:11
...click aici pentru a vedea toate comentariile (42)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

Cum se fac galuste pufoase din gris?Cum se fac galuste pufoase din gris?Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneascaPufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca


Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic: