Gogosi simple

De Bucataria Furnicutilor
(4.54/5 - 35 voturi)
6 comentarii


  • Gogosi Simple
  • Gogosi Simple, Poza 2
  • Gogosi Simple, Poza 3
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 6 porții
Timpul de preparare: 30 minute
Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 4 cani de faina (aprox 1 kg)
- 4 - 5 linguri de zahar
- 500 ml lapte
- 2 linguri ulei
- 1 ou
- putina sare
- 2 pliculete de drojdie (de care uitat la pozat)

Preparare:

Etapa 1:

Se face maiaua si se lasa la crescut. Laptele se incalzeste, ca sa fie caldut cand il punem in compozitie.

Etapa 2:

In faina se face o gaura in care se pune oul, zaharul, putina sare, uleul, maiaua si laptele. Nu puneti tot laptele de la inceput, pentru ca se poate sa iasa prea moale aluatul si sa mai trebuiasca adaugata faina. Framantam energic ingredientele timp de 10 - 15 minute, pana se desprinde usor aluatul de mana si lasam la dospit 20 - 30 de minute langa o sursa de caldura.

Etapa 3:

Dupa ce a crescut frumos, luam bucati din aluat si le punem pe o suprafata presarata cu faina. Intindem pana au grosimea de aproximativ 5 milimetri.

Etapa 4:

Luam un pahar sau o cana de diametrul dorit, scufundam marginea in putina faina, si taiem cercuri din aluat. Ca sa fie mai usor la prajit, puteti lua cercurile taiate sa le puneti pe o farfurie, iar in acest fel va eliberati spatiul de lucru. Resturile de aluat care raman se framanta putin si se intind din nou si tot asa, pana terminam aluatul.

Etapa 5:

Gogosile se prajesc in ulei incins, cateva minute pe fiecare parte. Cand capata o culoare cafenie se intorc. Focul trebuie sa fie mediu spre mic, pentru ca sa nu se arda. Gogosile se vor umfla destul de mult dupa ce sunt puse in ulei si se vor praji, chiar daca raman unele parti mai deschise la culoare.

Etapa 6:

Se servesc pudrate cu zahar pudra si au aproximativ 255 calorii la 100 grame.



Printează paginaAdaugă la favorite
De Bucataria Furnicutilor



Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 29/01/2012, 11:18

Eu iesit super bine si este o retea usoara si foarte reusita !!! FELICITARI !!

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/10/2011, 18:13

Super eu sunt barbat si nu vreu complicatiiasa ca aste sunt pentru mine

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 23/10/2011, 18:41

Fb doar ca ai uitat de drojdie in poza dar asta nu conteaza

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 26/02/2012, 13:03

Ok.e reteta buna

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 07/11/2012, 14:30

Bravo pt reteta

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/02/2012, 17:43

ASTEA GOGOSI

(0) (0) Abuz


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Idei simple si delicioase cu Fructul Pasiunii!Idei simple si delicioase cu Fructul Pasiunii!Asocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simpleAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simple

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale