Petitchef

Gogosi umplute cu gem si nuttela

Aperitiv
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pentru inceput se face maiaua din putin lapte caldut, o lingurita de zahar si drojdia. Le punem langa o sursa de caldura pana cand se umfla.
    Batem ouale, adaugam zaharul, sarea, vanilia, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala. Le batem bine cu mixerul.
  • Faina o cernem intr-un castron mai mare, si cand drojdia s-a umflat o punem in faina, adaugam apoi amestecul de oua. Se amesteca toate, adaugand treptat cate putin din laptele caldut pana cand rezulta un aluat eleastic. Aluatul este destul de lipicios si trebuie infainate mainile, dar nu trebuie sa folosim prea multa faina pentru a nu se intari coca.
  • Dam aluatul la dospit pentru 1 ora.Dupa o ora arata asa:Dupa ce a stat la dospit, taiam aluatul in 2 si intindem pe masa de lucru 2 foi nu prea groase. Cu ajutorul uni pahar decupam coca, punem in mijloc gem sau nuttela.
  • A doua foaie o facem la fel cu acelas pahar. Punem cercurile obtinute peste cele cu gem si le lipim presand cu grija. Pentru a se lipi mai bine ungem marginile cu putin lapte, astfel nu se vor desface in tigaie.
  • Se aseaza intr-o tava presarata cu faina si se mai dau la dospit inca o ora.Se prajesc in mult ulei incins, atentie mare insa, se prajesc foarte repede. Se dau prin zahar pudra si se servesc.


Poze

Gogosi umplute cu gem si nuttela
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 2
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 3
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 4
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 5
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 6
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 7
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 8
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 9
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 10
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 11
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 12
Gogosi umplute cu gem si nuttela - poza 13

Întrebări:




Comentarii (60):

01/03/2014

Am sa incerc si eu , sper sa iasa , astea arata SUPER ! ! !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/02/2014

Am amestecat dulceata cu putina branza... alta viata!!!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
18/12/2013

Yummy

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/10/2013

Multumesc, sunt minunate!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/09/2013

Excelente

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2013

Fff bune felicitari

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/07/2013

Bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Maria, 06/08/2023

F. bune

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 06/08/2023

Fara niciun pic de grasime in aluat? Pai, de aia se si lipeste aluatul de maini, ca nu are grasime. Eu pun si 2-3 linguri de ulei. Grasimea le mentine pufoase. Fara grasime, a doua zi sunt pietroaie!

(0) (0) Abuz
01/03/2015

Este-extra-o-voi-face-clt-de-curlnd

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 6

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gogosi pufoase - petitchef
Gogosi pufoase - petitchef
20 porții
1 h 10 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Gem de caise - petitchef
Gem de caise - petitchef
15 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gem de prune facut in casa
Gem de prune facut in casa
20 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Brioches tressées cu gem de caise
Brioches tressées cu gem de caise
8 porții
3 h 45 m
Ușor

Rețete

Articole conexe

Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca Pufoasele gogosi-desert apreciat in bucataria romaneasca Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează