Prajitura cu foi lica (zahar caramelizat)

(4.65/5 - 178 voturi)
22 comentarii


  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat)
  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat), Poza 2
  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat), Poza 3
  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat), Poza 4
  • Prajitura cu foi Lica (zahar caramelizat), Poza 5
Tipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 2 porții
Timpul de preparare: 3 ore
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 3 h, 20 m
Dificultate: Foarte ușor

Ingrediente:

- 5 galbenusuri
- o cana (de apa) zahar pudra
- 2 foi mici de napolitana
- o cana zahar pudra
- o cana nuca tocata si prajita in cuptor
- un pachet unt

Preparare:

Etapa 1: Untul se freaca cu zaharul pudra si se adauga pe rand cate un galbenus. Se omogenizeaza.

Etapa 2: Zaharul tos se caramelizeaza (pe foc potrivit) si cand e caramelizat (brun la culoare) se adauga cate o lingura din compozitia de mai sus, se amesteca, si iar se repeta pana cand se termina compozitia. La sfarsit se adauga nuca.

Etapa 3: Se fierbe pe foc mic pana se desprinde de pe peretii cratitei.Se umple foile cu crema fierbinte si se pune la presat! Atentie... nu risipiti nici un firicel de crema.

Etapa 4: Pana si degetele se ling:) ce sa mai zic de cratita.Se taie (de preferinta) a doua zi... dar din experienta va spun ca nu are nimic daca o taiati dupa 2-3 ore.


Printează paginaAdaugă la favorite

Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 27/02/2013, 15:55

Are prea mult zahar; la ingrediente scrie de 2 cani cu zahar pudra iar mai tarziu scrie de zahar tos.Oricum o fac chiar acum ca am musafiri niste copii si sper sa le placa; eu o sa pun mai putin zahar

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/12/2013, 10:02

Acum o pregatesc si eu, sper sa-mi reuseasca, am servit la o finuta a mea, si ce sa va spun...............SUPEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRR

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 12/09/2013, 07:40

Uitasem reteta,dar aum ca am regasit-o sigur o fac,dumineca e ziua mea................

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 29/04/2013, 13:10

Sa iti dea Dumnezeu sanatate ca iti faci timp sa publici pt noi asemenea bunatati.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 30/10/2013, 10:41

Foarte buna o faceam acum multi ani dar nu mai gaseam reteta in insemnarile mele

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 10/02/2013, 18:54

Cred ca este f buna.am sa o incerc sa o fac de Paste.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 31/12/2013, 10:44

Era si reteta mamei mele, D-zeu sa o odihneasca...

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 28/11/2011, 16:38

Super misto reteta si foarte usor de facut

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (22)

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete


Articole conexe

„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu

Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei


Primirea meniului zilnic:
Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)
(c) Madeinwork | Mențiuni legale