Petitchef

Rulada cu miere

Aperitiv
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Freci mierea cu uleiul,pus picatura cu picatura,sare si un varf de cutit de bicarbonat dizalvant in rom.Adaugi apa minerala si faina cat cuprinde pentru a obtine o coca potrivit de moale.Intinzi 4 foi.
  • Fiecare foaie intinsa o ungi cu gem,presari nuca macinata amestecata cu zahar vanilat,apoi rulezi.Coci cele 4 foi in tava unsa si tapetata cu faina,la foc potrivit,timp de 40 minute.Cand s-au copt foile,presari zahar pudra,lasi la racit si,cand s-a racit,tai rulada felioare cam de 2 cm latime.Este o rulada gustoasa,dar si satioasa,datorita nucilor din compozitie.


Poze

Rulada cu miere
Rulada cu miere - poza 2
Rulada cu miere - poza 3
Rulada cu miere - poza 4
Rulada cu miere - poza 5
Rulada cu miere - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

28/02/2017

Daca trecem peste micile greseli de prezentare a modului de preparare,este o prajitura buna de post.
sa nu mai fim atat de carcotasi si sa luam si partea buna.
am gatit aceasta prajitura" cu bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zeama de lamaie" si este foarte buna,iar timpul de coacere difera de tipul cuptorului,eu am copt in jur de 30-40 minute,la o temperatura de aproximativ 160-180grade.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
simona_c2014_1_2_3_4
simona_c2014_1_2_3_4, 03/09/2016

Interesanta reteta dar am o nesiguranta : ca sa se coaca 40 min, jos cred ca se arde si sus se usuca, banuiesc....De obicei ruladele se fac asa :intai pandispanul, se ruleaza in servet de panza sa nu se sparga, se deruleaza se pune umplutura si iar il rulam. O sa incerc totusi.
Dar mai am o observatie de facut.In prezentarea retetei spuneti niste inexactitati, dupa cum veti vedea:
Tipul rețetei: Aperitiv---------nu zau? e un desert stimabile!
Numarul de porții: 4 porții........doar atat?o rulada e o portie?, sunt cel putin 4 /rulada, deci total 16 portii
Timpul de preparare: 30 minute-daca esti profesionist faci compozitia aluatului, intinzi cu facaletul 4 foi, faci compozitia umpluturii, o intinzi pe aluat, le rasucesti cu grija, le pui in tava si apoi in cuptor....cam 45 minute -o ora, daca esti cu experienta.Timpul de gătire: 30 minute
Gata în: 1 oră
Dificultate: Foarte ușor-usor?....este o prajitura de dificultate cel putin medie
"bicarbonat dizolvant in rom" cred ca e o greseala de tastare

(1) (0) Abuz
01/09/2016

Bicarbonat de sodiu,pe ce lume traiestii !!!!!!!!! care se dizolva in zeama de lamiie sau otet .

(1) (0) Abuz
01/09/2016

"bicarbonat dizalvant" Ce-o mai fi si ala?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
Ruladă cu fructul pasiunii si nucă de cocos
6 porții
42 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Crinkle cake cu brânză de capră și miere
Crinkle cake cu brânză de capră și miere
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
Ceai cu miere, lamaie si scortisoara
1 porții
9 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Cat de multa miere putem manca in fiecare zi? Rulada - desertul rapid Rulada - desertul rapid Rulada cu carne Rulada cu carne

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează