Petitchef
Nu sunteți inregistrat? | Login with:
Parola uitată ?  
PETITCHEF
Căutare avansată

Sfinti moldovenesti

De
(4.57/5 - 224 voturi)

28 comentarii
Sfinti moldovenestiTipul rețetei: Aperitiv
Numarul de porții: 4 porții
Timpul de preparare: 20 minute
Timpul de gătire: 20 minute
Gata în: 40 minute
Dificultate: Foarte ușor
Printează pagina
Ingrediente:

- 500 g faina
- 4 galbenusuri
- 150gr zahar tos
- 125 ml lapte
- 100 g unt topit
- 25 g drojdie
- 1 praf de sare
- 1/2 lingurita rom
- miez de nuca macinata
- 1 lingura zahar vanilat
- zahar tos si apa pentru sirop
- miere de albine
- 1 ou pentru uns
Preparare:

Etapa 1: In mod normal baza o reprezinta 1 kg de faina, la care se calculeaza celelalte ingrediente. injumatatit insa totul deoarece nu vrut o cantitate prea mare de sfinti. Mi-au iesit in acest fel 8 bucati potrivite.
Facut o maia. Drojdia muiat cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar. Trebuie avut grija sa nu fie fierbinte, altfel nu mai creste aluatul.

Etapa 2: Amestecat separat 3 linguri de faina cu putin lapte cald, avand grija sa nu se faca cocoloase. Se adauga la aceasta amestecul de drojdie si se bate bine pana face basici. Presarat faina peste acoperit cu un prosop de bucatarie si lasat maiaua la crescut intr-un loc caldut (langa calorifer, in cazul meu).

Etapa 3: Galbenusurile frecat initial cu un praf de sare (sa se inchida la culoare) apoi cu zaharul tos, pana devin albe si spumoase.

Etapa 4: Dupa ce maiaua a crescut, se adauga la restul de faina. Treptat se adauga galbenusurile, laptele caldut, si se framanta aluatul. Se adauga si untul topit si romul si se framanta in continuare. In cazul in care aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte caldut. lasat aluatul la crescut 3 ore.

Etapa 5: Cand a crescut trecut la modelarea sfintilor. impartit aluatul in 8 bucati, pe cat posibil egale. Fiecare bucata se ruleaza dupa cum puteti observa in poze, in forma de opturiDin nefericire sunt complet afona in ceea ce priveste orientarea si marimea, nu mi-au iesit doi sfinti la fel oricat straduit. Asezat sfintii pe o tava cu hartie de copt dat la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.

Etapa 6: In timp ce sfintii sunt in cuptor se pregateste siropul. Intr-o oala pe foc se pun in proportia de 2 la 1 apa si zahar si se lasa la topit. Se amesteca nuca macinata cu zaharul vanilat. Intr-o alta farfurie se toarna mierea de albine. Aceasta poate fi in prealabil incalzita, e mai usor de lucrat cu ea, desi nu avut probleme.Dupa ce sfintii se scot din cuptor si s-au racorit, se moaie unul cate unul in sirop, apoi doar cu fata in miere si apoi se tavalesc prin nuca. folosit o furculita cu care intepat, si apoi lucrat repede repede: sirop, miere, nuca.



Printează pagina
De Poppy (Vizitează situl)




Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5

Ce pofta mi s-a facut

Postat 20/11/2013, 11:55
4 / 5

Mi-a iesit! Exceptand faptul ca mi-au crescut ca niste porcusori in cuptor, au fost ok :D

Postat 10/03/2013, 15:06
5 / 5

O reteta foarte buna!

Postat 10/03/2013, 11:43
5 / 5

;)

Postat 10/03/2013, 01:43
5 / 5

Fuoarte buni!!!!!

Postat 09/03/2013, 18:05
4 / 5

Si eu am facut dupa reteta asta da multumesc

Postat 09/03/2013, 16:43
...click aici pentru a vedea toate comentariile (28)

Întrebări:


Video sugerat

  • Wrap cu puiWrap cu pui
  • BurgerBurger
  • Placinta englezeasca cu merePlacinta englezeasca cu mere
  • Madeleines cu ciocolataMadeleines cu ciocolata

Rețete inrudite





Convertor uinitați de măsură


Meniul zilei

Miligrame (mg)
Gram (g)
Ounce (oz)
Pound (lb)
Kilograme (kg)
Millilitri (ml)
Centilitri (cl)
Decilitri (dl)
Litry (l)
Grade Fahrenheit (°F)
Grade Celsius (°C)

Delicios sau Dezgustător

Tort revelion 2011Tort revelion 2011
Dezgustător
Delicios